Friptura din muschi de porc marinat
Friptura din muschi de porc marinat, apoi copt in bere, o minunatie. Este atat de fraged! Si a fost copt muschiul intreg nu feliat, totusi a iesit foarte fraged si foarte gustos.
Ingrediente:
- 1 kg muschi de porc
- 500 g bere
- 1 lingura miere
- 1 lingura mustar
- 1 lingurita piper
- 1 lingurita ardei boia dulce
- 1 lingurita oregano
- 1/3 lingurita ghimbir macinat
- sare
- 1 kg cartofi
Mod de preparare friptura din muschi de porc marinat.
Mai intai pregatim intr-un bol amestecul pentru marinat: mierea, mustarul, sare, piper, ardei boia, ghimbir macinat si oregano. Punem carnea in vasul in care o vom coace si o ungem pe toate partile cu amestecul facut. Lasam 1 ora la rece.
Turnam berea in vas pe langa carne, apoi acoperim vasul cu folie alimentara si-l dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 60 de min.
Dupa cele 50 de min luam folia de aluminiu, adaugam cartofii si daca este nevoie, mai adaugam apa calda.
Intoarcem carnea pe cealalta parte si dam din nou la cuptor inca 40-50 de min.
Din cand in cand mai intoarcem carnea.