Gogosi cu iaurt si portocala
Gogosi cu iaurt si portocala
Gogosi cu iaurt si portocala le-am facut dragilor mei in seara asta. Fetita avea pofta de ceva dulce, eu aveam pofta de ceva dulce, dar sa nu imi ia mult timp. Tati a zis ca el nu mananca sa fac putine. Bine! Am facut o farfurie de gogosele, dar cand a vazut tati ca avem si sos de ciocolata, hmmm, imediat a dat atacul la ele. Si mai voia, dar de unde ca iaurt nu mai aveam sa mai fac o compozitie.
Sunt delicioase, incercati-le!
Ingrediente:
- 1 ou
- 125 g iaurt simplu ( Cremosso am avut eu)
- 5 linguri cu varf cu faina
- 3 linguri cu zahar
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingura cu coaja de portocala razuita
- 50 g ciocolata + 2 linguri de lapte pentru sosul de ciocolata
Mod de preparare.
1.Batem oul cu zaharul. Adaugam si iaurtul, scortisoara si coaja de portocala si amestecam bine.
2.Adaugam faina si praful de copt si amestecam cu bine cu telul.
3. Punem ulei la incins, dar la foc mic si punem gogosele cu lingurita cand uleiul este incins. Lasam focul la mediu, in caz contrar gogoselele raman nefacute la jumatate. Pont: introduceti lingurita in uleiul incins inainte sa luati compozitie pentru prima gogosica ( nu se lipeste prea mult compozitia de lingurita).
4. Scoatem gogoselele pe un servet de bucatarie.
5.Pentru sosul de ciocolata punem ciocolata cu laptele intr-un bol si dam la cuptorul cu microunde pentru 30-40 de secunde. Sau le punem intr-un ibric si la foc mic lasam pana cand se topeste ciocolata.
Servim gogoselele cu sos de ciocolata. Sunt un deliciu!