Gulas am mancat de multe ori, dar de gulas vienez nu mai auzisem pana acum. Este o mancare foarte gustoasa cu un gust deosebit de chimen.
Ingrediente:
- 500 g carne de vita
- 4-5 cartofi
- 2 cepe
- 2 linguri pasta de tomate
- 50 ml ulei
- 1 lingurita chimen
- 1 lingurita ardei boia
- 1/2 lingurita piper
- sare
- patrunjel
Punem cartofii taiati pe lung la fiert.
Carnea o taiem cuburi si o punem la calit in ulei incins. O lasam sa se patrunda bine, aprox. 10 min. apoi adaugam ceapa taiata marunt.
Le lasam inpreuna la calit inca 7-8 min. apoi adaugam 1 cana de apa si condimentele si lasam la fiert 30-40 de min. Mai adaugam apa din cand in cand.
Adaugam bulionul si mai lasam inca 20 de min. la fiert. Cartofii fierti ii adaugam inainte cu 5-6 min. sa-i stingem focul.
La final adaugam patrunjelul tocat marunt.
Pofta buna!
sursa: https://www.bucataras.ro/retete/gulas-vienez-83822.html