AlteleVacante si calatorii

Valea Doftanei- liniştea din mijlocul naturii

Valea Doftanei- liniştea din mijlocul naturii

Staţiunile de pe Valea Prahovei sunt foarte renumite pentru frumuseţea lor pitorească, dar puţini turişti au auzit de Valea Doftanei.  Valea Doftanei este o comună din judeţul Prahova formată din satele Teşila şi Trăisteni, iar numele comunei provine de la râul care o traversează. Este o zonă ideală de relaxare la iarbă verde, departe de aglomeraţia şi zgomotul urban.

 

Drumul pâna la Valea Doftanei.

Drumul către Valea Doftanei nu este atât de lung şi costisitor. Plecând de la Bucureşti, mergi pe DN1 până la Câmpina, după care drumul se lasă ȋn dreapta, 130 de km sunt de la Bucureşti.

Plimbare şi cazare

Pe Valea Doftanei ne-a atras atenţia lacul Paltinu pe malul căruia s-a amenajat popasul cu acelaşi nume.Popasul Paltinu este amenajat cu foişoare, mese şi grătare, un loc ideal destinat celor care doresc să se relaxeze  la iarbă verde. M-a ȋncântat cel mai mult culoarea lacului de un verde- turquoise, un lac ce amplifică frumuseţea naturii. Aici poţi face un picnic sau un grătar, depinde de preferinţe.

Ne-am cazat la Pensiunea Valea Negraşului, care, deşi situată pe un drum forestier ( de 900 de m) ne-a oferit momente de linişte şi relaxare chiar pe marginea Râului Doftana. Iar copilul a fost cel mai ȋncântat: a găsit aici multe jucării, trambuline, tobogane, ponei, iepuraşi, căteluşi. Ursul ne-a ȋntâmpinat de cum am coborât din maşină. Nu vă speriaţi, Ursul este câinele pensiunei.

Copilul a avut ocupaţie pentru ziua ȋntreagă, tati s-a relxat cu o bere rece pe malul râului, iar mami a admirat frumuseţea locală. Iar sambata , seara a culminat cu un foc de tabară ȋn jurul căruia s-au strâns toţi turiştii din pensiune. Dacă nu sunteţi pretenţioşi, este o pensiune la care te poţi relaxa doua zile fără probleme.

A, ȋncă un aspect: uitaţi de telefoane mobile. Semnalul este zero ( cel puţin ȋn reţetaua mobilă Orange).

 

Nu este situată chiar ȋn inima munţilor, ȋnsă Valea Doftanei oferă câteva peisaje surprinzătoare şi extrem de frumoase.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker