AlteleVacante si calatorii

Plimbarea cu şalupa la Cazanele Dunării

Plimbarea cu şalupa la Cazanele Dunării

Ȋn zona Cazanelor nu am ajuns până acum, aşa că reprezenta încă o destinaţie interesantă, şi cum am prins puţin timp liber, bagăjelul făcut şi dăm o fugă până acolo, deşi avem de parcurs 350 de km.

Obiective turistice în zona Cazanele Dunării

Primul lucru pe care l-am făcut odată ajunşi acolo, la Orşova, a fost o plimbare cu şalupa pe Dunăre. O plimbare foarte incitantă pentru noi, care, de fapt, a reprezentat cel mai frumos moment al vizitei în această zonă. Cu sufletul la gură ne-am urcat în şalupă şi, la drum acum! Am facut o scurtă oprire la Tabula Traiana, pe malul sârbesc, în apropiere de Cazanele Mici. Tabula Traiana, dateaza de aproape 2000 de ani şi este singura dintre cele 10 tabule care a rezistat în timp. Doar poziţia ei este puţin schimbată: inţial se afla mult mai jos, dar datorită creşterii Dunării, pentru a nu fi deteriorată, Tabula  a fost mutată mai sus cu aproximativ 30 de metri.

Urmatorul popas l-am făcut la chipul lui Decebal, o statuie de 55 m înălţime sculptată în stâncă între localităţile Eşelniţa şi Dubova şi care se situeaza pe locul 5 în topul celor mai spectaculoase statui din lume.

Ȋn apropierea statuii, se afla Mănăstirea Mraconia, o superbă mănăstire de maici supranumita şi “mănăstirea de sub apa”.

Mergem tot înainte şi ajungem la Peştera Ponicova sau Peştera Liliecilor, cea mai mare peşteră din Defileul Dunării. Peştera este săpată în peretele stâncos al muntelui, fiind compusă dintr-o serie de galerii ce comunică între ele şi în care se găsesc numeroase colonii de lilieci.

Ultima oprire am avut-o la Peştera Veterani, peşteră care în timpurile preistorice a fost considerată sanctuarul zeului Zamolxe de către daci. Ȋn timpul celor două războaie mondiale, peştera a fost adăpostul haiducilor , locul unde păstrau muniţia şi hrana.

Cazanele Dunării în imagini

Dacă ajungeţi în această zonă, să nu rataţi plimbarea cu şalupa pentru că vă oferă o panoramă superbă asupra munţilor şi asupra principalelor obiective turistice ale zonei.

 

 

 

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker