AlteleVacante si calatorii

Herăstrău- unul dintre cele mai mari parcuri ale Europei   

Herăstrău- unul dintre cele mai mari parcuri ale Europei

Herăstrău – unul dintre cele mai mari parcuri ale Europei. Mai mari și mai frumoase. M-a impresionat plăcut ȋncă de cum am pășit ȋin incinta acestuia.  Poți petrece o zi intreagă fără să te plictisesti o clipă, te poți plimba cu bicicleta, cu vaporașul, poți alerga sau face picnic. Este o oază de frumusețe și de verdeață chiar ȋn inima capitalei.

Parcul Herăstrău este situat ȋn partea de nord a Bucureștiului construit pe malurile lacului Herăstrău ȋn anul 1936.

Vegetația

  • Vegetația parcului este formată dintr-o varietate de specii de arbori și arbuști foioși :arțari, frasini, plopi, salcii, tei.
  • În parc crește o varietate a salcamului japonez: Wisteria cu ramuri plângătoare și frunze pătate cu alb. Florile violete ale acestei plante ating și 50 de cm și sunt superbe.

  • În parc se regăsesc și arbori protejați  precum stejarul lui Tagore, plantat în anul 1961 cu ocazia sărbătoririi centenarului nașterii lui Rabindranath Tagore.

Grădina japoneză din Herăstrău

  • Grădina japoneză din Herăstrău, un colțișor de liniște și frumusețe a fost construita în anul 1998. Grădina nu este foarte mare , insa este amenajată în cel mai autentic stil japonez. Noi am ajuns la jumatatea lunii mai si am mai vazut doar cativa ciresi ale caror flori erau aproape trecute. Imi imaginez ce frumusete este atunci cand acestia sunt toti infloriti. Cireșii floriferi din Grădina Japoneză au fost donați chiar de împăratul Japoniei.
  • Amplasat chiar lângă intrare, in partea stanga, un monument simplu,  alb, îndeamnă la meditație.
  • Un vechi obicei japonez Hanami presupune contemplarea florilor de cireș și are loc în Grădina Japoneză din Parcul Herăstrău la inceputul primaverii.
  • Această gradină mi-a placut cel mai mult, aș fi rămas aici ore ȋntregi, ȋnsă parcul este imens și fiecare locșor te ȋndeamnă la relaxare.
  • Chiar ȋn apropierea Grădinii japoneze se află Muzeul Satului pe care din nefericire nu am avut timp să il vizităm acum.

 

Agrement ȋn Herăstrău- unul dintre cele mai mari parcuri ale Europei

Plimbarea cu vaporașul este una dintre cele mai plăcute activități. O astfel de plimbare durează aproximativ 25 de minute, iar biletul costă 15 lei/ persoană pentru copii fiind gratuit. A fost ȋnnorat când ne-am plimbat noi și cam răcoare, ȋnsă traseul a fost frumos și ne-a ȋncântat de-a dreptul. Plimbările cu vaporașul pornesc de la Debarcader și ȋn imediata vecinătate a acestuia se pot ȋnchiria bărci.

În ceea ce privește plimbările pe jos, acestea sunt o ȋncântare. Aleile parcului sunt superbe, umbrite, exista piste pentru biciclete, ȋntalnesti bănci pe care să-ți tragi sufletul și diverși comercianți de unde poți savura ȋnghețată, suc, porumb, floricele și altele.

Baruri

  • În incinta parcului se află și unele cluburi celebre din București: Beraria H sau Hard Rock Café.
  • Se găsesc ȋnsă și alte restaurante unde poți savura o cafea pe ponton și admira peisajul.

Parcul Herăstrău este un loc superb despre care aș putea vorbi mult, ne-a placut totul aici, copilul s-a distrat pe cinste, iar noi ne-am relaxat . Vom reveni cu siguranță!

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 1 = 4

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker