AlteleVacante si calatorii

Ruse- un orăşel superb la doar 76 km de Bucureşti. Cum poţi petrece o zi la Ruse?

Ruse- un orăşel superb la doar 76 km de Bucureşti. Cum poţi petrece o zi la Ruse?

Ruse- un orăşel superb la doar 76 km de Bucureşti. Cum poţi petrece o zi la Ruse? Pai, haideti sa va impartasesc experienta noastra aici.

Ruse este un orăşel cochet din Bulgaria situat pe malul Dunării şi cel mai mare oraş ca numar de locuitori din această ţară. A fost supranumit “ Mica Vienă” datorită clădirilor sale vechi. Aproximativ 200 de clădiri din Ruse se află pe lista patrimoniului arhitectural şi istoric

Este situat la o distanţă de doar 76 de km de Bucureşti  şi mult mai aproape de locuitorii din sudul ţării. Am trecut vama pe la Giugiu ȋn câteva minute şi ne-am continuat drumul. Noi am mers ȋn jurul prânzului, iar seara ne-am ȋntors acasă. Ruse fiind atât de aproape de noi, nu a  fost nevoie să ne cazăm acolo.

Atenţie! La intrarea ȋn Bulgaria trebuie plătită vigneta pe minim o săptămâna şi costa 10 euro.

Obiective turistice.

  • Renumit pentru clădirile sale istorice, străduţele pietruite şi linistea ce domneşte aici, Ruse este un oraşel perfect pentru plimbari ȋn aer liber, pentru relaxarea de sfarşit de săptămâna, dar şi pentru shopping.

 

  • Noi am ȋnceput plimbarea cu o sesiune de shopping ȋn Mall, unde, deşi nu erau toate magazinele deschise, preţurile sunt destul de atrăgătoare. Tot aici am facut şi conversia euro- leva deoarece am plătit cu leva.

 

  • Am continuat plimbarea noastră prin centrul istoric al oraşului, un centru cu străduţe pietruite, clădiri vechi şi multe terase atrăgatoare. Şi, pentru că eram ȋnfometaţi am ales terasa Happy Grill din piaţa Svoboda , iar asta cred ca a fost cea mai inspirată alegere deoarece am mâncat un souvlaki de porc atât de gustos, exact ca ȋn Grecia. Majoritatea mâncărurilor aici sunt de origine grecească. Însă, mirarea cea mai mare a fost când ȋn jurul nostru la mese se vorbea numai româneşte, foarte mulţi români serveau masa aici. Chiar şi ospătăritele vorbesc limba română.

După o masă copioasă, iată că a venit rândul ȋngheţatei, o ȋngheţată cu fructe de pădure şi ciocolată, yumi-yum.

  • Tot ȋn drumul nostru, strada pietonală Alexandrovska se află Palatul de Justitie, o frumoasă clădire construită ȋn secolul XIX, ȋn faţa căruia se află celebra fântâna arteziană circulară.

  • De vizitat sunt şi bisericile săpate ȋn stâncă, Biserica Sfanta Treime care se află lângă Opera din Ruse, sau o plimbare pe malul Dunării.

Noi ne-am rezumat doar la shopping, mâncare şi relaxare, dar pentru o destinaţie de week-end, aceasta este una foarte atractivă. Cu siguranţă vom reveni cât de curand.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

93 − = 86

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker