Vacante si calatorii

Humulestiul lui Creanga si povestile lui nemuritoare

„Dragu-mi era satul nostru cu Ozana cea frumos curgatoare si limpede ca cristalul in care se oglindeste cu mahnire Cetatea Neamtului de-atatea veacuri ” . Si cum sa nu-i fie draga scriitorului nostru, Ion Creanga, aceasta parte de rai in care prezentul este atat de supus trecutului, incat totul pare atat de neschimbat? Daca ai pus piciorul la Humulesti, sigur ai simtit si tu emotia ” Amintirilor din copilarie”  la vedere casei taranesti specifice locurilor acestora sau cum bine zicea Creanga ” parca-mi salta si acum inima de bucurie”.

 

In imediata vecinatate a casei memoriale Ion Creanga, avem in fata noastra povestile transpuse in imagini atat de vii, toate gasindu-se in parcul tematic, unde cu o suma modica de 2 lei poti rememora cu drag scene atat de cunoscute de noi toti. „Punguta cu 2 bani”, „Ursul pacalit de vuple”, „Capra cu 3 iezi” si multe scene reprezentative din „Amintiri din copilarie” va vor introduce in lumea copilariei. Nica insusi ne intampina la intrarea in parcul tematic. O oaza de cultura si liniste veti gasi aici.  Imediat ce treci de Ozana, mai exact raul Neamtului, parasesti usor taramul basmului si te indrepti catre alt taram atat de frumos, dar ce pare atat de strain aglomeratiei din zona noaptra!

 

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

29 − 22 =

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker