AlteleVacante si calatorii

Băile Olănești – o stațiune turistică cât mai căutată

Băile Olănești – o stațiune turistică cât mai căutată

Atunci când spui Băile Olănești, involuntar te gândești la o stațiune specială pentru bătrâni. Total eronat. Ce-i drept, da, există un sanatoriu unde, pe baza unei trimiteri medicale, poți trata diferite afecțiuni.  Însă tot ȋn acel sanatoriu există o zonă SPA minunată compusă din mai multe spații, toate destinate relaxării, dar și tratării anumitor afecțiuni.

Şi, contrar așteptărilor, multi turiști ȋntâlniți ȋn această stațiune erau din rândul tinerilor, mulți cu copii mici. Noi, ce-i drept, am mers ȋmpreună cu copilul, dar și cu părinții noștri. Mai aveam tichete de vacanță ce trebuiau consumate, iar ei tot auziseră de Băile Olănești prin vecini.  Hai să mergem,atunci!

Băile Olănești este o stațiune din județul Vâlcea  ce se află la nici 200 de km de București și 20 km de Râmnicu Vâlcea. Din sudul țării, de la Zimnicea, sunt aproximativ 250 de km.

Cazare la Hotel Olănești ( sanatoriu)

Ajunsi aici, ne-a ȋntâmpinat un hotel ce oferea toate condițiile pentru un weekend frumos. Am găsit aici camere mari, curate, renovate, cu cană electrică, plicuri de ceai și cafea, cu halate de baie, papuci, seif și balcon. Iar vederea este superbă de la balcon. Noi am fost cazati la etajul 4 din cele 6, dar, fiți fără griji, există lift.  Cazarea cu mic dejun, iar micul dejun destul de bogat.

Aici, exista o zonă a Izvoarelor – izvoare minerale renumite ce tratează diverse afecțiuni.  La hotel este adusă apa minerală direct de la sursă, iar fiecare consuma din izvorul indicat in trimiterea de la doctor. Curele se fac de minim 10 zile pentru a-și face efectul, dar, atenție! Apa din izvoare ȋși pierde proprietățile după 2 ore.

Trecem la zona de SPA . Aici există piscină cu apă dulce ȋncălzită, piscină cu apă sărată și jacuzzi cu masaj, chiar și o mini piscină pentru cei mici, zonă de saună umedă, saună uscată, salină artificială, caldarium și zona de relaxare. Această zonă de SPA a fost frecventată doar de tinerii cazați ȋn hotel.  După fiecare 1,30 ore se dezinfectează timp de 30 de minute. Click aici pentru mai multe detalii.

Afară există și o piscină cu apă sulfuroasă, ȋnsă nu este ȋncălzită, apa a fost  cam rece.

Dar hai sa ne ȋndepărtam puțin de hotel!

Atracții turistice

  1. Punctul de atracție numărul 1 al acestei stațiuni este Rezervația de nuferi albi și galbeni,un loc minunat situat ȋntr-un spațiu verde superb și liniștit.

Am ȋntâlnit și peștișori, bucuria copilului căci avea un pachet de biscuiți și l-a ȋmpărțit cu  peștișorii ȋn timp ce noi ne-am odihnit pe banca din fața lacului. Drumul până la acest lac este pe alee ȋmpădurită, un drum frumos, de altfel.

 

2. Parcul central unde există loc de joacă amenajat, fântână muzicală, bancuțe și alei, parc ce l-am vizitat ȋn fiecare seară a sejurului nostru.  Programul de funcționare al fântânii muzicale era de la ora 19 la ora 20, iar vis-a-vis era un restaurant cu terasă superbă pe malul râului Olanești. De aici recomand saramura de peste.

Pe aleea destinată suvenirurilor, o alee ȋntreagă, se gaseau și restaurante, ȋnsă mâncarea nu a fost pe placul nostru. În schimb, suveniruri ieftine, mai ieftine ca aici n-am găsit niciunde ȋn țara noastră.

3. Biserica din lemn Sf. Pantelimon – o construcție din lemn ridicata ȋn anul 1745 cunoscută ȋn special datorită asocierii ei cu numele Horea( conducătorul răscoalei țărănești din 1784 din Transilvania), locul unde acesta a ȋnvățat să scrie și să citească.

4. Râul Olănești ce șerpuiește prin centrul stațiunii, ȋncadrat de podețe și multă verdeață.

Datorită izvoarelor balneo și a cadrului montan spectaculos, Olăneștiul este una dintre stațiunile turistice aflate ȋn topul căutărilor atât vara cât și iarna. Așadar, nu evitați această stațiune, cu siguranță nu va veți plictisi.

 

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker