Langosi cu branza si rosii

Langosi, gogosi, scoverzi, clatite sau cum vreti voi sa le zicem, eu le-am numit langosi cu branza si rosii. Aveam niste rosii cherry si le-am adaugat alaturi de branza si marar ca umplutura. Au iesit delicioase! Va sugerez sa incercati si voi aceste langosi cu brnza si rosii si daca vreti puteti adauga sau nu marar.
Ingrediente:
- 500 g faina
- 250 ml apa
- 1 cub de drojdie ( de marimea unei nuci)
- 1 lingurita de sare
- 500 g branza
- marar
- rosii
- ulei pentru prajit
Mod de preparare langosi cu branza si rosii.
Mai intai punem faina intr-un bol, adaugam drojdia dizolvata in apa calduta, incepem usor sa framantam si adaugam sarea. Aluatul rezultat este ca de paine, moale si nelipicios.
Lasam la dospit 30-40 de minute sau pana cand isi dubleaza volumul.
Branza o sfarmam cu furculita si o amestecam cu marar tocat.
Dupa ce aluatul s-a dospit,il impartim in bilute de marimea dortita, sa fie aproximativ egale.
Intindem fiecare biluta de aluat, punem branza, cateva felii de rosii ( eu am folosit cherry ca doar asa am avut, dar sunt mai bune rosiile mari) si presam marginile cu furculita.
Le prajim in ulei incins pe ambele parti.
Pofta buna!