DulciuriPrajituri/torturiPreparate de Craciun

Alba ca zapada

Mai face cineva Alba-ca-zapada de Paste asa ca mine? Aveam pofta si cum am multi musafiri este ideala 🙂

Ingrediente blat:

  • 10 linguri de lapte
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de ulei
  • 2 oua
  • 1 lingurita rasa de amoniac
  • zeama de lamaie
  • faina cat cuprinde

Ingrediente crema:

  • 1 litru de lapte
  • 8 linguri de faina
  • 8 linguri de zahar
  • 150 g unt
  • coaja de la o lamaie
  • zeama de la 1/2 de lamaie
  • + nuca de cocos pentru ornat 

Mod de preparare Alba-ca-zapada.

Pentru prepararea foilor :  amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Amestecam bine totul cu un tel pana topim zaharul.

Adaugam sarea si amoniacul dizolvat in putina zeama de lamaie si apoi adaugam faina putin cate putin pana obtinem un aluat omogen, potrivit de tare care nu se lipeste de maini.

Lasam aluatul sa se odihneasca pentru 30 de minute, il impartim in trei si intindem fiecare parte de aluat pe o bucata de foie de copt pana cand aluatul devine foarte subtire.

Intoarceti o tava cu fundul in sus si puneti pe ea foia bine intinsa, cu tot cu foia de copt. Coaceti foaia pentru 15 min, pana ce foaia se intareste si se coloreaza foarte putin.

Trebuie sa aveti grija cu foile pentru ca se pot rupe foarte usor . Procedati la fel cu cu celelalte 2 foi.

 

Pentru a prepara crema puneti int-o cratita faina, zaharul, coaja de lamaie si turnati lapte putin cate putin pentru a forma o pasta. Puneti cratita la fiert, la foc mic si amestecati continuu pana ce crema se ingroasa.Se adauga zeama de la o jumatate de lamaie si se lasa la racit.

Cand s-a racit mixati crema adaugand putin cate putin din untul la temperatura camerei.

Pentru ansamblarea prajiturii se tapeteaza cu folie alimentara tava pe care s-a copt prajitura, se pune prima foaie si o parte din crema, a doua foaie si iarasi crema, dar oprim 3-4 linguri de crema pentru ultima foaie. Se intinde bine crema pe ultima foaie si se presara nuca de cocos.

Se impacheteaza bine prajitura cu folie alimentara, se pune o greutate deasupra ei si se da la frigider pana a doua zi sau pentru 3-4 ore. Inainte sa o portionam, presaram nuca de cocos.

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 + = 29

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker