Mancare cu muschi de porc si fasole pastai
Mancare cu muschi de porc si fasole pastai este o mancare foarte gustoasa si satioasa. O parte din muschiul de porc l-am facut mezel pentru ca este preferatul fetei, iar cealalta parte am preparat-o aceasta mancare gustoasa. Reteta muschiului de porc fiert pentru mezel o gasiti aici.
Utile
- Pentru mancarea cu fasole pastai se pot folosi pastai de fasole proaspete sau congelate, verzi sau galbene, fideluta sau pastai groase. Daca folosim pastai proaspete, atunci le lasam mai mult la fiert, daca folosim fasole congelata, 15-18 minute sunt suficiente pentru fierbere.
- Eu am folosit fasole verde congelata.
- Muschi de porc. Muschiul se poate inlocui cu pulpa de porc taiata cubulete.
- Usturoi pasat. Adaugati la final 2-3 catei de usturoi pasati pentru un plus de gust.
Ingrediente:
- 500 gr muschi de porc
- 1 ceapa mare
- 4-5 catei de usturoi
- 2-3 cartofi medii
- aprox. 350 gr fasole pastai
- 2 linguri pasta de tomate
- 5-6 linguri de ulei
- sare
- piper
- ardei boia
- marar verde proaspat sau congelat
Cum preparam Mancare cu muschi de porc
1.Mai intai taiem cubulete ceapa, 2-3 catei de usturoi si muschiul de porc. Le punem impreuna la calit la foc iute si le lasam pana cand se rumenesc usor.
2.Adaugam o cana de apa si cartofii taiati cuburi. Acoperim pe jumatate oala cu un capac si lasam 15 minute la fiert. Adaugam apoi pasta de tomate, sare, piper si ardei boia si lasam mancarea la fiert pentru inca 15-20 de minute. Mai adaugam o cana de apa daca este nevoie.
3.Adaugam fasolea pastai si mai lasam mancarea la fiert inca 16-17 minute. La final adaugam 2-3 catei de usturoi pisati si mararul verde tocat marunt. Pofta buna!
Va recomand si salata de fasole pastai cu maioneza, este foarte gustoasa si usor de preparat.