
Paste cu ton si dovlecel
Paste cu ton si dovlecel- un sortiment de paste foarte gustos, satios si usor de preparat. Pastele se numara printre mancarurile noastre preferate, iar dintre toate pastele, ai mei prefera spaghetele. In ultimii ani au devenit foarte populare pastele cu ton, incat cred ca marea majoritate ati incercat sa le gatiti cel putin odata. Daca nu, va las mai jos reteta mea.
Sfaturi!
- Spaghetele sunt pastele subtiri si lungi. Cu ce se pot inlocui spaghetele? Pentru aceasta reteta spaghetele se pot inlocui cu fusilli, farfalle, cu penne sau chiar tagliatelle.
- Reteta usoara. Aceasta reteta de paste este una usoara care se pregateste destul de rapid si doar din cateva ingrediente: conserva de ton, ceapa, pasta de tomate, dovlecel si paste plus cateva condimente.
Ingrediente:
- 2 conserve de ton in ulei
- 1 ceapa mare
- 2 linguri pasta de tomate
- 3 catei de sturoi
- 1 dovlecel
- 50 ml ulei
- 300 gr spaghete
- sare
- piper
- oregano
Mod de preparare.
1.Taiem ceapa solzisori si o punem la calit in ulei incins. O lasam pana cand devine translucida si incepe se aureasca usor pe margine.
2.Adaugam dovlecelul curatat de coaja si feliat. Mai lasam sa se caleasca impreuna inca 5-6 minute. Dovlecelul este o leguma care se gateste destul de usor, iar daca se gateste excesiv se vor sfarama feliile in timpul procesului de gatire.
3.Adaugam paste de tomate, sare, piper si o jumate de ceasca de apa si mai lasam 2-3 minute la fiert.
4. Adaugam tonul din conserva scurs de zeama si amestecam in sos. Adaugam si usturoiul dat pe razatoarea mica si mai lasa 1-2 minute la foc.
5.Adaugam pastele fierte si amestecam. Presaram oregano atunci cand servim. Pofta buna!
3 Comments