MancaruriPui

Placinta ciobanului

O mancare foarte gustoasa, o combinatie minunata de legume cu carne de pui.

Ingrediente:

  • 3 pulpe de pui ( sau piept)
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 2 morcovi
  • 1 borcanel de ciuperci feliate (380 g)
  • 1 kg de cartofi
  • 2 galbenusuri
  • 50 g unt
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • verdeata uscata

Mod de preparare placinta ciobanului.

Punem carnea de pui la fiert. Cartofii si morcovii ii fierbem separat.

Carnea fiarta o taiem cubulete mici, la fel si morcovii. Cartofii ii pasam cu untul si adaugam si galbenusurile( desi sunt fierbinti)si un praf de sare si amestecam bine.

Ceapa si ardeii tocate marunt le calim in ulei incins pana cand ceapa devine translucida. Adaugam carnea de pui, ciupercile si morcovii tocati . Adaugam si o cana din supa in care a fiert carnea si lasam pe foc pana cand scade zeama. Adaugam sare si piper dupa gust.

 

Ungem o tava cu ulei, adaugam amestecul de carne cu legume, apoi punem piureul si dam la cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute. Presaram deasupra verdeata uscata.

Lasam sa se racoreasca 15 minute, dupa care putem taia.

Pofta buna!

 

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker