AperitiveMancaruriPorcPreparate de Craciun
Reteta muschi de porc fiert cu condimente

Reteta muschi de porc fiert cu condimente
Reteta muschi de porc fiert cu condimente este una usoara, iar rezultatul este fenomenal de gustos! Un fel de mezel facut acasa in cel mai sanatos mod posibil. Se poate adauga pe platoul cu aperitive festive, insa noua ne place si feliat subtire la micul dejun, pe o felie de paine prajita si unsa cu unt. Un deliciu! De data asta mi-a preparat tata muschiul de porc, l-a fiert la ceaun impreuna cu capatana. Muschiul a fost foarte gros, asa ca l-am taiat in 2 parti pe lungime si am facut o parte pentru noi, o parte pentru parinti. Preparat asa, muschiul de porc se poate congela fara nicio problema si dezgheta la nevoie.
Bine de stiut
- Inaine de a pune muschiul de porc la fiert, este nevoie sa il intepam bine cu un cutit cu lama ingusta pentru a se patrunde bine.
- Muschiul de porc se scoate pe hartie de pergament/ hartie de copt pe care presaram condimente si il rulam acolo astfel incat sa se lipeasca bine de el toate condimentele dorite.
- Il putem felia de-abia dupa ce se raceste bine.
- Condimente. Folosim ardei boia, sare, piper sau alte condimente dupa gust.
Ingrediente:
- 1 kg muschi de porc
- 1 capatana de usturoi
- 4-5 foi de dafin
- sare grunjoasa
- ardei boia dulce
- piper
Cum preparam muschi de porc fiert cu condimente
- Mai intai curatam bine muschiul de grasime si apoi il intepam cu un cutit subtire astfel incat sa patrunda sarea si condimentele.
- Punem muschiul la fiert si suficienta apa( acesta trebuie sa fie acoperit de apa) in care adaugam foi de dafin, 1-2 linguri de sare grunjoasa, ardei boia, piper si 3-4 catei de usturoi.
- Lasam muschiul la fiert timp de aproximativ o ora sau pana cand se strapunge usor cu cutitul, iar in ultimele 4-5 minute, adaugam inca 3-4 catei de usturoi pasati. Scoatem muschiul fiert pe hartie de copt pe care presaram condimentele dorite si il rostogolim astfel incat aceste condimente sa se lipeasca de el. Lasam muschiul de porc infasurat in hartie copt sa se raceasca perfect.
Pofta buna!
Va recomand si friptura de muschi de porc.