Macrou la cuptor
Macrou la cuptor este o varianta foarte usoara de a pregati macroul. In plus, este foarte gustos. Asa l-am gatit in noapte de Anul Nou, fiica mea fiind fan peste, iar sotul iubind doar macroul.
Cateva sfaturi!
- Puteti folosi macrou congelat sau orice alt tip de peste proaspat.
- Condimentele pot varia in functie de preferinte.
- Tava se imbraca in folie de aluminiu. In ultimele 15 minute, se indeparteaza folia de deasupra pentru a permite pestelui sa-si formeze o crusta frumoasa.
- Peste se gateste destul de repede, nu sunt necesare ore intrgi.
Ingrediente:
- 6 bucati macrou
- 1 ceapa rosie
- 4-5 catei de usturoi
- 5 linguri de ulei
- 1 lingura de busuioc
- 1 lingura de rozmarin
- 1 lingura de patrunjel
- 1 lingura de sare grunjoasa
- 1 lingura ardei boia
- 1/2 lingurita piper
Mod de preparare.
1.Mai intai curatam pestele de mate, ii taiem capatana si coada si il crestam usor.
2.Preparam sosul: intr-un bol punem uleiul, adaugam condimentele si amestecam bine.
3.Tapetam o tava cu folie de aluminiu si punem pestele. Il ungem pe ambele parti cu amestec de condimente.
4.Din loc in loc, punem deasupra pestelui fidelute de ceapa cu cubulete de usturoi.
5.Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam pestele la cuptorul preincalzit la 200 de grade. Il lasam 20 de minute, apoi indepartam folia de aluminiu ce-l acoperea. Lasam inca 15-20 de minute la cuptor.
Servim pestele cu salate sau legume fierte. Pofta buna!
O alta varianta de a gati macroul la cuptor este cu sos de mustar. Este foarte gustoasa si aceasta varianta.
2 Comments