Paste cu sos cremos cu spanac
Paste cu sos cremos cu spanac
Paste cu sos cremos cu spanac – un sortiment de paste extrem de gustoase si de sanatoase. Iar pe cei mici ii incanta culoarea si cu siguranta vor manca si ai vostri. Sunt senzational de gustoase sii foarte santoase. De fapt, spanacul este foarte sanatos indiferent de modalitatea de preparare a acestuia.
Spanacul
- Spanacul este o legumă versatilă care poate fi consumată atât crudă, cât și gătită. Cele mai multe beneficii ale spanacului se obtin din consumul spanacului crud.
- Spanacul este recomandat celor care se refac după o boală grea, precum şi în stări de oboseală şi epuizare.
- Atunci cand este gatit, spanacul se oparaste 3-4 minute sau se adauga in mancare spre sfarsitul procesului de gatire, acestuia fiindu-i necesare doar cateva minute pentru a fi gatit corespunzator.
- Spanacul poate fi pastrat mai multe zile in frigider si se poate pastra la congelator mai mult timp. Daca este congelat imediat dupa recoltare, acesta isi pastreaza proprietatile nutritionale in proportie de 90%.
Paste
- Pentru prepararea acestei retete se pot utiliza spaghete, farfalle, penne. Eu am gasit la magazin un sortiment de paste alsaciene si singurul gand a fost la paste cu spanac.
Ingrediente:
- 250 gr paste
- 200 gr spanac
- 1 fir de ustturoi verde / 1 catel de usturoi
- 1 fir de ceapa verde
- 30 ml ulei
- 200 ml smantana de gatit
- 2-3 frunze de menta
- 30 gr cascaval razuit
- sare
- piper
Cum preparam Paste cu sos cremos cu spanac
1.Mai inati punem o oala cu apa la fiert si cu 1/2 lingurita de sare grunjoasa. Cand clocoteste adaugam pastele si le fierbem aproximativ 10 minute.
2.Taiem rondele ceapa si usturoiul verde si le calim 5-6 minute in ulei incins. Adaugam si spanacul spalat si taiat si mai lasam pe foc inca 5-6 minute. Luam spanacul de pe foc, adaugam frunzele d ementa si il pasam cu ajutorul unui mixer vertical. Adaugam sare, piper si smantana de gatit si punem din nou la foc mediu inca 8-10 minute.
3.Adaugam peste sosul de spanac si pastele fierte si scurse bine de zeama si cascavalul razuit. Amestecam bine.
Pofta buna si sper sa va placa reteta noastra de paste cu spanac!