Papricas de pui cu galuste din faina
Papricas de pui cu galuste din faina
Papricas de pui cu galuste din faina este o mancare de origine ungureasca, o mancare foarte gustoasa ce se poate prepara cu carne de pui sau cu carne de porc. Galustile din faina sunt extrem de gustoase, iar secretul unui papricas reusit este utilizarea ardeiului boia dulce sau picant in functie de preferinte. In plus, este o mancare ce se prepara cu usurinta. Ca si gust, acest papricas este similar cu cel din Ungaria. Primul fel de mancare incercat in Ungaria a fost papricasul. Au ei galusti mici, insa ca si gust este la fel.
Cateva sfaturi!
- Secretul unui papricas reusit este folosirea ardeiului boia. Se adauga din belsug ardei boia dulce sau amestecat cu ardei boia afumat.
- Traditional, papricasul se serveste cu galusti, cu orez sau cu cartofi.
- Pentru prepararea galustilor intai bagam lingurita in sosul fierbinte si apoi luam compozitie si o punem in sos. Astfel, compozitia de galusti nu se va lipi de lingurita.
- Substituiri. Carnea de pui se poate inlocui cu carne de porc sau de vita.
- Carne de pui. Recomand sa folositi pulpe, semipulpe sau ciocanele de pui. Sunt mai suculente si mai fragede decat pieptul de pui.
Ingrediente:
- 600-700 gr pulpe de pui dezosate
- 2 cepe
- 2 ardei grasi rosii
- 2 linguri de sos de tomate
- 2 oua
- 4 linguri de faina
- 50 ml ulei
- sare
- piper
- 1 lingura ardei boia dulce
- patrunjel verde
Mod de preparare Papricas de pui cu galuste din faina
1.Tocam ceapa si ardeiul si le punem la calit in ulei incins. Le lasam 3-4 minute si adaugam carnea taiata in bucati de marimea dorita. Eu am taiat-o in bucati mai mici pentru a o ajuta sa se gateasca mai repede.
2.Lasam inca 10 minute la calit sau pana cand carnea devine albicioasa si apoi adaugam bulionul dizolvat intr-o cana de apa.
3.Daca este nevoie mai adaugam apa astfel incat sa acopere carnea. Adaugam sarea, piperul si ardeiul boia si lasam la fiert.
4.Preparam galustele din faina astfel: batem cele doua oua, adaugam faina si un praf de sare si amestecam bine. Galustele le adaugam in sos inainte cu 15 minute sa stingem focul, dar avem grija sa fie suficient sos sa poata fierbe cum trebuie.
5.Luam o lingurita, o bagam in sos, apoi luam jumatate de lingurita de compozitie de galuste si punem in mancare. De fiecare data cand punem galuste, bagam lingurita in sos fierbinte
6.Lasam la fiert 15 minute, dar avem grija sa acoperim oala cu un capac. La final adaugam patrunjel verde tocat marunt.
Pofta buna!