MancaruriPaine/Pizza

Paine de casa cu cartofi

Paine de casa cu cartofi

Paine de casa cu cartofi este o paine foarte, foarte gustoasa, dar mai ales extrem de satioasa. Iubesc painea asta calda cu rosii si branza sau cu unt, un deliciu!

Sfaturi!

  • Din aceasta compozitie ies 2 paini.
  • Painea se poate coace in tavi tapetate cu hartie de copt sau in vase de lut tapetate si acestea cu hartie de copt.
  • Cartofii se pot fierbe in apa cu sare cu coaja sau curatati si taiati cubulete.
  • Coacem painea in cuptorul deja preincalzit.
  • Dupa ce punem painea in tavi, presaram faina deasupra si o lasam la dosit. Apoi o crestam si o dam la cuptor.

Ingrediente:

  • 400 gr cartofi/ 2 cartofi medii
  • 1200 gr faina
  • 60 ml ulei
  • 700 ml apa calduta
  • 1 lingura si jumatate de drojdie uscata/ 18 gr
  • 1 lingura ssi jumatate de sare grunjoasa
  • 1 lingurita de zahar

Cum preparam painea de casa cu cartofi

1.Mai intai fierbem cartofii si ii pasam. Ii lasam la racit.

2.Pregatim apoi maiaua: punem100 ml apa calduta intr-un bol, adaugam drojdia si zaharul si dizolvam bine drojdia. Lasam maiaua 10 minute la dospit. In acest timp se va dospi foarte mult.

3.Punem intr-un bol mare faina, cartofii pasati, sarea, drojdia dospita, uleiul si adaugam treptat, in timp ce framantam apa calduta. Aluatul este moale. Presaram faina deasupra aluatului si il lasam la dospit timp de o ora.

4.Impartim aluatul in 2 parti. Impletim aluatul dupa plac si punem painile rezultate in 2 tavi. Presaram faina deasupra lor si coperim painile cu un prosop de bucatarie si lasam la dospit inca 20 de minute. Crestam si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade. Coacem painile aproximativ 40-45 de minute. Am pus o tava cu apa in cuptor in timpul coacerii painii. Nu taiem imediat painea, o lasam sa se raceasca sau sa fie cel mult calduta. Pofta buna!

Va recomand si paine oparita, o paine cu coaja crocanta si miez pufos.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker