Placinta cu spanac cu foi fragede de casa
Placinta cu spanac cu foi fragede de casa
Placinta cu spanac cu foi fragede de casa este o placinta foarte gustoasa, satioasa si mai ales sanatoasa. De fapt, spanacul este foarte sanatos, iar in aceasta perioada cand a inceput sa se faca in curtile noastre si gasim din abundenta in piete, este si pacat sa nu il introducem in alimnetatia noastra. Fie ca facem o placinta, o mancare de spanac, o salata sau un tort, acesta este foarte indicat consumului.
Placinta cu spanac este ideala atat pentru micul dejun, pentru o gustare si chiar pentru pachetelul celor mici sau celor mari. Aluatul se mentine fraged si a doua zi, insa este necesar ca acoperim placinta cu folie alimentara daca ne ramane pentru a doua zi.
Spanacul
- Spanacul este o legumă versatilă care poate fi consumată atât crudă, cât și gătită. Cele mai multe beneficii ale spanacului se obtin din consumul spanacului crud.
- Spanacul este recomandat celor care se refac după o boală grea, precum şi în stări de oboseală şi epuizare.
Ustensile necesare. Avem nevoie de un mixer vertical pentru prepararea umpluturii pentru placinta.
Ingrediente:
- 350 gr faina
- 100 gr untura/ unt
- 100 ml apa rece
- 400 gr branza de vaca
- 200 gr spanac
- 1 ceapa calita
- 1 fir de usturoi verde
- 4-5 frunze de menta proaspete
- 1 ou
- sare
- 1 galbenus+ 1 lingura de lapte+ mac pentru uns placinta.
Cum preparam Placinta cu spanac cu foi fragede de casa
1.Mai intai pregatim umplutura pentru placinta. Spalam si taiem spanacul si il punem impreuna cu branza intr-un bol. Cu ajutorul unui mixer vertical pasam branza cu spanacul. Adaugam ceapa calita, usturoiul si menta tocate marunt si oul si potrivim de sare amestecul.
2.Pregatim apoi aluatul. Punem faina toata intr-un bol. Adaugam untura sau unt moale, adaugam apa rece si framanatam un aluat moale. Intindem2 foi de aluat pe care le taiem apoi in 2 pe lungime si vor rezulta 4 parti. Punem spanac pe fiecare parte si rulam. Incolacim rulourile unul dupa celalata incercand sa suprapunem usor capetele. Procedam la fel cu fiecare foaie.
3.. Ungem placinta cu galbenus amestecat cu lapte si presaram mac. Coacem placinta timp de 30-35 de minute sau pana cand se rumeneste frumos in cuptorul preincalzit la 200 de grade. Lasam placinta la racorit inainate de portionare. Pofta buna!