Mici de casa atat de gustosi ca de acum incolo nu voi mai cumpara niciodata. Reteta asta o am de la Loredana de pe grupul culinar Gospodinele gatesc, careia ii multumesc!
Puteti prepara mici de casa cu carne tocata de porc sau daca aveti puteti folosi amestecata cu carne de vita sau de oaie, ies mai gustosi.
Ingrediente mici de casa:
- 2 kg carne tocata
- 2 cani cu apa minerala
- 2 lingurite bicarbonat
- 1 capatana de ustuoi
- sare
- piper
- ardei boia dulce
- cimbru
Mod de preparare mici de casa.
Mai intai punem carnea tocata itr-un bol mare. Eu am folosit doar carne de porc pentru ca nu am gasit de vita sau oaie in oras.
Pisam usturoiul si il adaugam peste carne impreuna cu ardeiul boia, sarea, piperul si cimbrul.
Adaugam usor si apa minerala si incepem sa framantam carnea. In locul apei minerale puteti folosi supa de oase sau bere.
Framantati continuu cateva minute dupa care dam carnea la rece pana a doua zi. Ii modelam cu mana uda si ii punem pe gratar.
Pofta buna!