MancaruriPorc

Mici de casa

Mici de casa

Mici de casa sunt extrem de gustosi, chiar mai gustosi decat cei din comert si avem satisfactia ca i-am facut noi insine acasa la noi. Acestia se prepara usor si sunt preferatii nostri atunci cand facem gratar. Mie imi place sa fac si rosii coapte pe gratar. Le curat de coaja, le pasez apoi si le adaug ceapa tocata marunt sau usturoi pasat. Este un sos extrem de gustos care se potriveste cu carnea la gratar.

Stiati ca?

  • Stiati ca micii sunt un preparat traditional romanesc facut la gratar din carne tocata?
  • Micii au aparut acum mai bine de 100 de ani atunci cand bucatarul Iordache Ionescu ce prepara carnati la gratar a rams fara mate pentru a umple carnatii. A folsoit amestecul de carne si l-a fript pe gratar.

Cateva sfaturi!

  • Carnea pentru micii de casa trebuie sa fie preparata cu minim 24 de ore inainte de a o  frige. In acest timp sta la frigider.
  • Pentru mici nu este nevoie de carne foarte slaba, poate fi folosita si carne mai grasa. Atunci micii vor fi mai suculenti.
  • Se foloseste carne amestec porc si vita sau oaie, insa nu am avut asa ca am folosit doar carne de porc.
  • Inlocuiri. Facem micii cu bere sau cu sifon/ apa minerala.
  • Formam mici cu mainile umezite inainte cu 1-2 ore sa ii punem pe gratar.
  • Reteta usoara. Micii de casa se prepara foarte usor din doar cateva ingrediente: carne tocata, bere, bicarbonat si condimente.

Ingrediente:

  • 1 kg carne tocata de porc
  • 250 ml bere/ sifon/ apa minerala
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 lingurita amoniac
  • 1 lingurita sare grunjoasa
  • 1 lingurita cimbru macinat
  • 1 lingurita piper
  • 1 lingurita ardei boia

Cum preparam mici de casa

1.Mai intai punem carnea tocata intr-un bol.

2.Adaugam usturoiul pasat, condimentele si berea si incepem sa framantam bine carnea. Este moale carnea noastra in acest moment.

3.Acoperim bolul cu carne de mici cu folie alimentara si il dam la rece pentru 24 de ore.

4.Formam micii cu mainile umezite in apa inainte cu 1-2 ore sa-i punem pe gratar. Ii rumenim pe ambele parti. Nu va faceti griji daca se rup pe alocuri in momentul frigerii, sunt extrem de gustosi. Pofta buna!

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

25 − 22 =

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker