AlteleVacante si calatorii

Nessebar – Perlă a Mării Negre

Nessebar – Perlă a Mării Negre

Oraş şi staţiune turistică aflată în zona Burgas din Bulgaria, Nessebar este supranumit şi Perlă a Mării Negre, fiind unul dintre cele mai vechi oraşe din Europa.

Este o distanţă de circa 380 de km între Bucureşti şi Nessebar, dar odata ajunşi acolo veţi avea impresia că v-aţi întors câteva secole în timp, datorită existenţei clădirilor medievale, a arhitecturii caselor vechi cu etaj din lemn sau chiar a ruinelor vechii cetăţi.

Amplasare şi întindere

Nessebar este un mic oraşel amplasat pe o peninsulă lungă de 850 m şi lată de 350 m, în care se ajunge printr-un istm, oraşel aflat la aproximativ 120 km de Balcic. Există numeroase taxiuri sau autobuze care fac legatura între Nessebar şi oraşele învecinate.

Plajă şi obiective turistice

Plaja din Nessebar este una din cele mai bune şi mai frumoase de pe tot litoralul bulgăresc, cu un nisip foarte fin, care oferă imagini superbe turiştilor.

Ȋn Nessebar vă veţi putea bucura de straduţele înguste şi pietruite, aleile romantice făcute parcă pentru îndrăgostiţi, dar şi de linistea şi frumuseţea uimitoare a plajelor.

Zeul Apolo a fost ales în trecut ca fiind patronul oraşului, grecii construind un templu şi un teatru în onoarea sa, teatru ale carui ruine pot fi vizitate şi astazi.

  

Portul m-a impresionat şi el prin multitudinea corabiilor acostate la mal care mai de care mai frumos meșteșugite, dar mai ales prin peisajul deosebit pe care ni l-a oferit.

Nici bisericile nu sunt de trecut cu vederea, acestea regăsindu-se înt-un mare număr în Nessebar: Biserica Sf. Stefan, Biserica Arhanghelilor Mihail şi Gavril, Biserica Baptista Sf. Ivan, ruinele Basilicii Maicii Domnului, construită înca din secolul al VI-lea.

Restaurantele şi tavernele în care putem degusta diversele sortimente de mâncăruri gustoase, sunt poziţionate astfel încât să putem avea o panoramă superbă asupra mării şi a portului.

Cazare

Am ales sa ne cazam aici si am fost multumiti de alegerea facuta.

 

Nessebar în imagini

Tot oraşul Nessebar este atat de încărcat de istorie, de parca timpul s-ar fi oprit în loc aici!

 

 

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker