Rulada cu nuca din albusuri
Cea mai buna rulada asta- i, garantat! Din albusuri, cu nuca, ciocolata si budinca de vanilie. Trebuie precizat ca eu am avut o tava mare, de 35/40 de cm. Daca aveti tava mai mica, va iese blat crescut ca pentru prajitura.
Ingrediente:
- 300 g albusuri
- 180 g zahar
- 100 g nuca
- 4 linguri de faina
- 1 plic de praf de copt
Crema:
- 1 plic de praf de budinca de vanilie
- 400 ml lapte
- 4 linguri de zahar
- 1 lingurita gelatina
- + 200 g Finetti
Mod de preparare.
Mixam albusurile (sa fie de la temperatura camerei, nu de la frigider) cu zaharul pana devin o crema suficient de tare.
Nuca o dam 10 min. la cuptor, apoi o taiem grossier si o punem peste albusuri, adaugam faina si praful de copt si incorporam bine cu o lingura de lemn. Coacem 20-25 de min. la cuptorul preincalzit la 180 de grade.
Punem blatul imediat pe un prosop umezit si rulam. Lasam asa rulat sa se raceasca.
Punem 300 ml lapte la fiert, iar praful de budinca il amestecam cu 100 ml lapte si 4 linguri de zahar si adaugam amestecul peste laptele fierbinte. Lasam la foc mic pana cand se ingroasa.
Hidratam gelatina in 50 ml apa, apoi o topim pe baie de aburi si o adaugam peste budinca calduta( nu fierbinte!).
Blatul de rulada il ungem cu finetti, adaugam budinca, rulam si dam la rece 2-3 ore. Eu am infasurat rulada in folie alimentara.
Pudram cu cacao si portionam.
Pofta buna!