
Orez cu legume si carne de porc
Orez cu legume si carne de porc, o mancare pe cat de simpla pe atat de gustoasa. Legume adaugam dupa preferinta si ce avem prin frigider, se pot adauga morcovi, cartofi, ciuperci, ardei, dovlecei.
Sfaturi!
- Spalam orezul inainte de a-l adauga in mancare, nu-l punem direct cu punga.
- Eu am folosit orez cu fierbere rapida de la Atifco, mi se pare cel mai bun.
- Inlocuiri. Carnea de porc se poate inlocui cu carne de pui.
- Reteta usoara. Aceasta reteta de mancare se prepara foarte usor si este extrem de gustoasa.
Ingrediente:
- 600-700 gr carne de porc
- 300 gr orez
- 1 ceapa
- 2 morcovi
- 2 ardei grasi
- 2 cartofi mai mari
- 1 dovlecel
- sare
- piper
- ardei boia
- marar verde
Mod de preparare.
1.Mai intai portionam carnea si o punem la prajit in ulei incins. O lasam pana cand se albeste pe toate partile, apoi adaugam ceapa si o lasam inca 8-10 minute pe foc si adaugam orezul spalat, cartofii taiati cuburi, morcovii taiati julienne si o cana de apa.
2.Lasam 15-20 de minute la fiert. Adaugam sare, piper si ardei boia si amestecam bine.
3.Transferam orezul intr-un vas termorezistent si adaugam dovlcelul feliat si ardeiul taiat julienne si dam la cuptor pentru 20-25 de minute. Eu am mai adaugat apa inainte sa dau tava la cuptor pentru a nu fi nevoie sa amestec in mancare in timpul cat va sta la cuptor. La final nadaugam marar tocat marunt. Pofta buna!
One Comment