MancaruriPorc

Orez cu legume si carne de porc

Orez cu legume si carne de porc

Orez cu legume si carne de porc, o mancare pe cat de simpla pe atat de gustoasa. Legume adaugam dupa preferinta si ce avem prin frigider, se pot adauga morcovi, cartofi, ciuperci, ardei, dovlecei.

Sfaturi!

  • Spalam orezul inainte de a-l adauga in mancare, nu-l punem direct cu punga.
  • Eu am folosit orez cu fierbere rapida de la Atifco, mi se pare cel mai bun.
  • Inlocuiri. Carnea de porc se poate inlocui cu carne de pui.
  • Reteta usoara. Aceasta reteta de mancare se prepara foarte usor si este extrem de gustoasa.

Ingrediente:

  • 600-700 gr carne de porc
  • 300 gr orez
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 2 ardei grasi
  • 2 cartofi mai mari
  • 1 dovlecel
  • sare
  • piper
  • ardei boia
  • marar verde

Mod de preparare.

1.Mai intai portionam carnea si o punem la prajit in ulei incins. O lasam pana cand se albeste pe toate partile, apoi adaugam ceapa si o lasam inca 8-10 minute pe foc si adaugam orezul spalat, cartofii taiati cuburi, morcovii taiati julienne si o cana de apa.

2.Lasam 15-20 de minute la fiert. Adaugam sare, piper si ardei boia si amestecam bine.

3.Transferam orezul intr-un vas termorezistent si adaugam dovlcelul feliat si ardeiul taiat julienne si dam la cuptor pentru 20-25 de minute. Eu am mai adaugat apa inainte sa dau tava la cuptor pentru a nu fi nevoie sa amestec in mancare in timpul cat va sta la cuptor. La final nadaugam marar tocat marunt. Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

23 − 15 =

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker