Friptura de vitel cu ciuperci si masline
Friptura de vitel cu ciuperci si masline este o friptura foarte gustoasa. Insa, daca aveti carne de vita, trebuie sa o fierbeti mai mult. Eu am avut carne de vitel fraged, cumparat de noi, iar carnea s-a gatit relativ repede.
Ingrediente:
- 600 g carne de vitel
- 400 g ciuperci proaspete
- 1 ardei capia
- 1 ceapa mare
- 200 g masline fara samburi
- sare
- ardei boia dulce
- patrunjel verde
Mod de preparare.
1.Mai intai taiem carnea de vitel in cubulete, apoi o prajim.
2.Scoatem carnea prajita din ulei, mai scurgem si din ulei o parte astfel incat sa ramana foarte putin pe fundul tigaii. Adaugam ceapa tocata julienne si ciupercile curatate si feliate. Le lasam pana cand incep sa se rumeneasca.
3. Adaugam peste ciuperci si carnea prajita, adaugam o cana de apa si acoperim tigaia. Lasam la fiert 30 de minute.
4. Adaugam ardeiul capia taiat julienne, sare si ardei boia dulce. Acoperim si mai lasam inca 20 e minute la fiert. Mai adaugam o cana de apa daca este nevoie.
5. Inainte cu 5 minute sa stingem focul fripturii, adaugam maslinele si patrunjelul verde tocat marunt. Pofta buna!
O alta tocana gustoasa cu carne de vita este aceasta – https://farfuria-cu-gust.ro/tocana-cu-ardei-si-carne-de-vita/ , iar intreaga categorie cu preparate din carne de vita o gasiti aici – https://farfuria-cu-gust.ro/retete/vita/
One Comment