MancaruriVita

Friptura de vitel cu ciuperci si masline

Friptura de vitel cu ciuperci si masline

Friptura de vitel cu ciuperci si masline este o friptura foarte gustoasa. Insa, daca aveti carne de vita, trebuie sa o fierbeti mai mult. Eu am avut carne de vitel fraged, cumparat de noi, iar carnea s-a gatit relativ repede.

Ingrediente:

  • 600 g carne de vitel
  • 400 g ciuperci proaspete
  • 1 ardei capia
  • 1 ceapa mare
  • 200 g masline fara samburi 
  • sare
  • ardei boia dulce
  • patrunjel verde

Mod de preparare.

1.Mai intai taiem carnea de vitel in cubulete, apoi o prajim.

2.Scoatem carnea prajita din ulei, mai scurgem si din ulei o parte astfel incat sa ramana foarte putin pe fundul tigaii. Adaugam ceapa tocata julienne si ciupercile curatate si feliate. Le lasam pana cand incep sa se rumeneasca.

3. Adaugam peste ciuperci si carnea prajita, adaugam o cana de apa si acoperim tigaia. Lasam la fiert 30 de minute.

4. Adaugam ardeiul capia taiat julienne, sare si ardei boia dulce. Acoperim si mai lasam inca 20 e minute la fiert. Mai adaugam o cana de apa daca este nevoie.

5. Inainte cu 5 minute sa stingem focul fripturii, adaugam maslinele si patrunjelul verde tocat marunt. Pofta buna!

O alta tocana gustoasa cu carne de vita este aceasta – https://farfuria-cu-gust.ro/tocana-cu-ardei-si-carne-de-vita/ , iar intreaga categorie cu preparate din carne de vita o gasiti aici – https://farfuria-cu-gust.ro/retete/vita/

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker