Paste cu sos de rosii si ciuperci
Paste cu sos de rosii si ciuperci – un sortiment de paste foarte gustos si satios. Aveam niste ciuperci proaspete in frigider si o conserva de rosii cubulete, iar cum ai mei sunt fani paste, am incercat sa fac ceva pe placul lor. Ciupercile le-am feliat si le-am tras cateva minute la grill. Gustul a fost de neegalat.
Sfaturi!
- Folosim ciuperci proaspete pe care le curatam de pojghita si de branhii. Eu asa prepar de fiecare data ciupercile, insa am vazut ca nu toata lumea le curata. Deci, acest lucru ramane optional.
- Ciupercile se pot gati la grill sau se pot praji in ulei incins.
- Pastele se fierb separat, abia apoi se adauga in sosul de rosii.
- Retea usoara. Pastele, in general, se prepara foarte usor si rapid. Pentru aceasta reteta avem nevoie de putine ingrediente: paste, ciuperci, sos de rosii si condimente dupa gust. Sa nu lipseasca nici uleiul de masline.
Ingrediente:
- 200 gr ciuperci proaspete
- 1 conserva de rosii cuburi in suc propriu/ 380 de gr
- 1 ceapa medie
- 1-2 catei de usturoi
- 4-5 linguri de ulei de masline
- oregano
- sare
- piper
Mod de preparare.
1.Mai intai curatam ciupercile si le feliem. Ungem tigaia de grill cu ulei de masline si frigem ciupercile. Presaram sare deasupra acestora.
2.Pastele le fierbem separat in apa cu sare.
3.Punem ulei de masline intr-o tigaie si calim ceapa taiata cubulete. Adaugam conserva de rosii si ciupercile gatite la grill si lasam 5-6 minute la foc mic.
4.Adaugam si pastele scurse de apa in care au fiert si usturoiul tocat cubulete si mai lasam un minut la foc mediu. Adaugam sare, piper si oregano dupa gust. Putem razui cascaval deasupra acestora. Pofta buna si sper ca v-am inspirat cu reteta mea!
Va sugerez sa incercati si reteta noastra de paste cu smantana si ciuperci care este senzationala.
One Comment