
Varza à la Cluj am de mult timp in plan sa fac. De cand a postat Ina pe facebook. Acum ca am vazut ca nu este atat de complicat pe cat credeam, a devenit favorita noastra. Este atat de gustoasa!
Ingrediente:
- 1 varza mare
- 400 g carne de porc + 200 g carne de vita
- 2 carnati afumati
- 150 g orez
- 2 cepe
- 500 g pasta de tomate
- 130 ml ulei
- 250 g smantana
- cimbru
- sare
- piper
- patrunjel
Mod de preparare Varza à la Cluj.
Tocam varza, adaugam sare mare si o punem cu 100 ml ulei la calit. Adaugam cimbru si piper.
Tocam 2 cepe si le calim in 30 ml de ulei pana cand devin translucide, apoi adaugam 3 linguri pasta de tomate si carnea si lasam la calit pana cand carnea devine albicioasa.
Orezul il fierbem separat 15 minute.
Ungem un vas cu pasta de tomate si punem jumatate din cantitatea de varza. Ungem din nou cu pasta de tomate, adaugam orezul scurs de apa si carnea calita.
Punem din loc in loc pasta de tomate, sau ungem din nou, apoi adaugam restul de varza calita. Deasupra ungem cu smantana ( eu Casa Buna am folosit) si punem carnatii tocati rondele.
Presaram cimbru si patrunjel uscat si dam la cuptor pentru 45-50 de minute la 200 de grade. La final presaram patrunjel verde.
Pofta buna!
sursa: https://www.reteta-video.ro/retete/varza-a-la-cluj.html