MancaruriPorcVita

Varza à la Cluj

Varza à la Cluj am de mult timp in plan sa fac. De cand a postat Ina pe facebook. Acum ca am vazut ca nu este atat de complicat pe cat credeam, a devenit favorita noastra. Este atat de gustoasa!

Ingrediente:

  • 1 varza mare
  • 400 g carne de porc + 200 g carne de vita
  • 2 carnati afumati
  • 150 g orez
  • 2 cepe
  • 500 g pasta de tomate
  • 130 ml ulei
  • 250 g smantana
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • patrunjel

Mod de preparare Varza à la Cluj.

Tocam varza, adaugam sare mare si o punem cu 100 ml ulei la calit. Adaugam cimbru si piper.

Tocam 2 cepe si le calim in 30 ml de ulei pana cand devin translucide, apoi  adaugam 3 linguri pasta de tomate si carnea si lasam la calit pana cand carnea devine albicioasa.

Orezul il fierbem separat 15 minute.

Ungem un vas cu pasta de tomate si punem jumatate din cantitatea de varza. Ungem din nou cu pasta de tomate, adaugam orezul scurs de apa si carnea calita.

Punem din loc in  loc pasta de tomate, sau ungem din nou, apoi adaugam restul de  varza calita. Deasupra ungem cu smantana ( eu Casa Buna am folosit) si punem carnatii tocati rondele.

Presaram cimbru si patrunjel uscat si dam la cuptor pentru 45-50 de minute la 200 de grade. La final presaram patrunjel verde.

Pofta buna!

 

 

 

sursa: https://www.reteta-video.ro/retete/varza-a-la-cluj.html

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker