Aperitive
Pateuri cu branza
Pateurile cu branza se fac rapid, iar pentru un mic dejun sau pentru pachetel, sunt ideale. Puteti face aluat foietaj de casa, care se pastreaza excelent la congelator, sau puteti folosi aluat foietaj din comert.
Ingrediente:
- 1 aluat foietaj din comert sau facut acasa
- 500-600 g branza telemea
- 1 ou
- un praf de sare
Mod de preparare pateuri cu branza.
1. Aluatul foietaj intins il taiem in patrate suficient de mari sa le putem strange capetele.
2. Punem cate o felie groasa de branza in fiecare patrat si strangem capetele.
3. Punem pateurile cu branza in tava tapetata cu hartie de copt cu partea stransa in jos.
4. Batem un ou cu furculita, ii adaugam un praf de sare si ungem pateurile.
5. Coacem pateurile cu branza la cuptorul incins la 200 de grade pentru 30 de minute. Pofta buna!