Patlican salatasi – salata de vinete turceasca

Patlican salatasi – salata de vinete turceasca
Patlican salatasi – salata de vinete turceasca este o salata foarte gustoasa, dar si foarte deosebita de clasica noastra salata de vinete cu maioneza.
Acesta este un preparat clasic turcesc din legume coapte asezonat cu fulgi de chili ( optional). Se poate servi ca si garnitura pentru fripturi sau se poate consuma ca fel principal. Noi am mancat pentru prima data in Grecia acest preparat si de atunci l-am indragit imediat.
Bine de stiut
- Coacere. Legumele se pot coace fie in cuptorul aragazului, fie la gratar. Recomand coacerea acestora la gratar pentru un plus de savoare.
- Proaspete sau congelate? Aceasta salata se poate prepara atat cu legume proaspat coapte vara, cat si cu legume congelate pe timpul iernii.
- Reteta usoara. Aceasta este o salata simpla, cu ingrediente la indemana si foarte gustoasa.
- Reteta sanatoasa. Fiind preparata cu legume coapte, aceasta salata este sanatoasa. In plus, poate fi consumata si atunci cand tinem post nefiind preparata cu maioneza.
Ingrediente:
- 4-5 vinete mari
- 5-6 ardei kapia rosii
- 3-4 catei de usturoi
- sare
- piper
- ulei de masline
- patrunjel verde
- optional fulgi de chili sau ardei iute copt
Cum preparam Patlican salatasi – salata de vinete turceasca
1,Mai intai coacem vinetele si ardeii. Lasam vinetele coapte si crestate la scurs pana cand se racesc complet. Decojim legumele coapte si tocam vinetele. Daca alegeti sa folositi ardei iute pentru salata, atunci il coaceti impreuna cu celelalte legume.
Ardeii copti ii tocam cubulete.
2.Amestecam vinetele tocate cu ardeii si adaugam usturoiul pisat. Usturoi adaugam dupa gust, la fel sare si piper.
3.Adaugam si patrunjel verde tocat marunt si 1-2 linguri de ulei de masline. Amestecam totul bine si putem servi alaturi de paine prajita si alte preparate. Pofta buna!
Va recomand si salata de vinete cu rosii coapte, o garnitura pentru fripturi la gratar si nu numai.