LegumeMancaruriSalata fara maionezaSalate

Garnitura pentru fripturi la gratar – salata de rosii coapte

Garnitura pentru fripturi la gratar – salata de rosii coapte

Garnitura pentru fripturi la gratar – salata de rosii coapte este perfecta pe timpul verii. Spun pe timpul verii caci acum este sezonul rosiilor coapte bine, suculente si foarte gustoase.  Recomand sa faceti cat mai multa astfel de salata, este insuficienta intotdeauna. Aceasta este o salata de rosii coapte ce se potriveste perfect ca si garnitura pentru carnea la gratar fie ea de pui, de porc, de miel, peste sau chiar de iepure. Da, de iepure. Stiti cat de gustoasa este carnea de iepure la gratar? Noi o iubim.

Cateva sfaturi!

  • Folosim rosii coapte bine, suculente si nu foarte mari caci acestea se vor coace mai greu sau vor ramane tari in interior.
  • Folosim vinete medii, nu prea mari. Dupa coacere, scoatem vinetele pe un tocator, le crestam si le lasam sa se scurga zeama pentru ca aceasta este toxica.
  • Inainte de a pune la copt rosiile, acestea trebuie spalate si sterse.
  • Reteta sanatoasa cu ingrediente coapte. Se poate consuma si ca mancare de post.
  • Reteta usoara. Aceasta salata de rosii coapte se face foarte usor, din putine ingrediente si la indemana oricui pe timp de vara.

Ingrediente:

  • 10-12 rosii 
  • 2-3 vinete
  • 2 cepe mari
  • sare
  • patrunjel verde

Cum preparam salata de rosii coapte

1.Mai intai selectam rosiile, le spalam si le stergem cu un prosop de bucatarie.

2.Frigem rosiile pe gratar impreuna cu vinetele.

3.Scoatem rosiile intr-un bol, le curatam de coaja si le scoatem cotorul. Pasam rosiile cu ajutorul unei furculite. Acestea isi vor lasa multa zeama.  Vinetele coaptele crestam si le lasam 20 de minute pe tocator inclinat sa li se scurga zeama , apoi le decojim si le tocam.

4.Amestecam rosiile coapte si pasate cu vinetele tocate, adaugam ceapa tocata marunt, sare si patrunjel verde dupa gust. Servim salata cu friptura la gratar. Pofta buna!

O alta garnitura pentru carnea la gratar si perfecta pe timpul verii sunt ardeii copti cu sos de rosii. Un deliciu! Cred ca este foarte populara aceasta garnitura.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 81 = 89

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker