DulciuriPrajituri/torturi

Tort Musuroi de cartita

Tort Musuroi de cartita

Tort Musuroi de cartita este unul dintre cele mai simple, mai rapide si mai racoroase deserturi. Se coace un blat simplu, se taie capacul si se face o adancitura unde se pun banane si multa crema: iata desertul. Dar, inainte de servire il dam 1-2 ore la rece. Simplu si delicios! Eu am avut zmeura proaspata de la tara, asa ca am adaugat putina si la desertul meu 🙂

Sfaturi!

  • Taiem capacul blatului si apoi cu ajuotorul unei lingurite scobim bine interiorul blatului. Blatul pe care l-am scos cu loingurita nu il arunca, il sfaramam bine si il vom folosi sa acoperim tortul.
  • Ingredientele sunt suficiente pentru un blat cu diametrul de 21 de cm.
  • Folosim banane copate bine.

Ingrdiente blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 6 linguri de faina
  • 3 linguri de cacao
  • 1 lingurita praf de copt

Ingrediente crema:

  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • 1 plic de gelatina
  • 70 ml lapte
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • esenta de vanilie
  • + 4-5 banane 
  • + 10-12 buc zmeura

Pentru sirop: 1 lingura de zahar, 1 cescuta de apa, esenta de vanilie

Mod de preparare Tort Musuroi de cartita.

1.Mai intai pregatim blatul. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu zaharul, adaugam apoi galbenusurile amestecate cu uleiul si incorporam cu o spatula.

2.Adaugam faina amestecata cu praful de copt si praful de cacao si amestecam.

3.Turnam compozitia intr-o forma de tort cu peretii detasabili cu diametrul de 24 de cm tapetata cu hartie de copt si o coacem la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25-30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

4. Lasam blatul la racit, apoi taiem capacul blatului si cu o lingurita scobim in interiorul blatului. Lasam aproximativ 1 cm de blat, iar restul de blat pe care-l scoatem, il sfaramitam. Pregatim siropul din apa calda in care dizolvam zaharul si adaugam esenta de vanilie. Insiropam blatul.

5.Pentru crema punem mai intai gelatina la hidratat. Apoi o topim pe baie de aburi si o adaugam in laptele usor caldut. Mixam spuma frisca lichida si adaugam in fir subtire laptele. In acest timp continuam sa mixam. Adaugam in crema si ciocolata data pe razatoarea cu ochiuri mici si esenta de vanilie.

6. Punem bananele in interiorul blatului, adaugam din loc in loc si zmeura si acoperim cu crema.

7.Deasupra cremei punem blat sfaramitat si presam usor cu degetele sa-i dam forma de musuroi. Dam la rece pentru 1-2 ore. Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 11 = 21

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker