
Peste pe sare la cuptor
Peste pe sare la cuptor, de fapt, peste in crusta de sare gatit la cuptor. Dorada am folosit eu, insa merge gatit in acest fel orice tip de peste aveti. Intreg sa fie. Iese foarte gustos si avem nevoie doar de cateva ingrediente.
Sfaturi!
- Folosim peste intreg, nu bucatit.
- Crusta de sare cu care acoperim pestele se va intari la cuptor, o spargem usor dupa coacere cu o spatula si scoatem pestele. Pielea acestuia se va indeparta fiind foarte plina de sare, insa carnea nu este foarte sarata. Pestele extrage din sare doar cantitatea necesara.
- Este necesar sa folosim sare grunjoasa, din aia mare de muraturi. Nu sare fina.
- Reteta usoara. Pentru aceasta reteta avem nevoie de 2 pesti/ dorada, sare grunjoasa, lamaie, plante aromatice dupa gust.
Ingrediente:
- 2 buc peste intreg
- 2 lamai
- 2 g sare grunjoasa
- 13-14 linguri de apa
- oregao proaspat sau uscat
- cimbru uscat
Cum preparam peste pe sare la cuptor
1.Mai intai aromatizam sarea: punem sarea grunjoasa intr-un bol, adaugam apa, cimbrul si oregano si amestecam. Sarea trebuie sa fie doar usor umezita. 13-14 linguri de apa ar trebui sa fie suficienta.
2.Punem intr-un vas de yena hartie de copt si adaugam un strat de sare aromatizata.
3.In interiorul pestelui punem cate 2 felii de lamaie si oregano. Punem pestele peste sare, punem cate 2 felii de lamaie pe fiecare si cu restul de sare ramasa in bol il acoperim bine. Presam cu mainile usor pentru a acori cat mai uniform pestele cu crusta de sare.
4. Coacem pestele timp de 40 de minunte in cuptorul preincalzit la 200-230 de grade. Daca aveti cuptor electric cu functie de ventilare, este indicat sa o porniti.
5.Dupa ce scoatem pestele din cuptor il lasam 5-6 minute la racorit, apoi cu o spatula sau cu un cutit spargem crusta care va fi intarita. Scoatem usor pestele si ii curatam pielea caci aceasta este sarata.
Servim pestele cu diverse garnituri sau salate. Pofta buna!
One Comment