AperitiveMancaruri

Rulada cu spanac si crema de branza

Rulada cu spanac si crema de branza

Rulada cu spanac si crema de branza este una dintre cele mai gustoase rulade aperitiv. Se face rapid si se mananca la fel de rapid 🙂

Spanacul 

  • Spanacul poate fi consumat crud in salatele de primavara sau gatit.
  • Este un aliment bogat in fier, care ne apara de anemie. Faptul că acesta conține și vitamina C face să crească absorbția fierului în organism.
  • In spanac gasim cantitati mari de vitamina A, vitamina K si folat. Considerat o plantă-minune, spanacul este, de asemenea, bogat în betacaroten, luteină, xantină și clorofilină și are un conținut scăzut de grăsimi.
  • Spanacul poate fi pastrat mai multe zile in frigider si se poate pastra la congelator mai mult timp. Daca este congelat imediat dupa recoltare, acesta isi pastreaza proprietatile nutritionale in proportie de 90%.

Ingrediente:

  • 50 gr spanac 
  • 4 oua
  • 4 linguri de ulei
  • 4 linguri de lapte
  • 170 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • 1 cutie crema de branza/ 200 de gr
  • 200 gr salam/sunca

Mod de preparare.

1.Mixam 2-3 minute ouale cu un praf de sare. Adaugam uleiul si laptele si mai mixam 1 minut.

2.Adaugam faina si praful se copt si amestecam cu o spatula.

3.Spanacul  il spalam si il curatam de nervura centrala. Il uscam de surplusul de apa cu servetele si il tocam grossier. Adaugam spanacul peste compozitia de oua si amestecam.

4.Tapetam o tava cu hartie de copt si intindem compozitia cu ajutorul spatulei. Dam compozitia la cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 20-25 de minute sau pana cand incepe sa se aureasca usor pe margini.

5. Dupa ce scoatem rulada din cuptor o lasam la racit. Intindem crema de branza pe toata superafata ei si apoi adaugam salamul. Rulam cu ajutorul hartiei. Se lasa la frigider 20 de minute ( sau se taie imediat asa cum am facut eu).  La mine s-a crapat putin rulada, insa despre gust nu va pot explica cat este de gustoasa.

   

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker