Pizza pe felii de paine
Pizza pe felii de paine
Pizza pe felii de paine le-am pregatit astazi alor mei ca si gustare si a fost foarte, foarte apreciata. Fetita a venit contiuu la bucatarie sa mai ia o ” mini pizza”.
Cu aceste pizza pe felii de paine mi-am amintit de anii studentiei cand le pregateam cu colega mea, Ancuta. Ea a fost cea care a venit cu aceasta idee, pentru mine a fost o noutate, insa mi-au placut tare mult. De atunci nu le-am mai pregatit. Pana astazi cand ma gandeam ce sa mai prepar rapid, gustos si fara sa mearga prea mult cuptorul, fiind atat de cald.
Cateva sfaturi!
- Folosim paine deja feliata pentru a ne asigura ca feliile sunt aproximativ egale ca si grosime.
- Folosim legume si mezeluri la alegere.
- Reteta rapida. Avem nevoie de aproximativ 15 minute de coacere pentru a finaliza pizzetele noastre.
- Reteta economica. Datorita faptului ca blatul este compus din felii de paine, ingredientele folosite sunt putine. Nu avem nevoie de atat de multe ingrediente ca la pizza clasica.
Ingrediente:
- 10-12 felii de paine
- 100 gr salam feliat
- 1 ardei gras
- 1 rosie
- 1 ceapa
- 100 gr mozzarella sau cascaval razuit
- 2 linguri de sos tomat sau ketchup
- oregano
Cum preparam Pizza pe felii de paine
1.Mai intai tapetam o tava mare cu hartie de copt. Adaugam feliile de paine si le ungem cu sos tomat sau cu ketchup. Eu am folosit sos tomat.
2.Adaugam un strat subtire se mozzarella razuita, apoi adaugam ceapa si ardei taiate julienne – fasii lungi si subtiri. Adaugam si rosia taiata cu bulete mic si salamul taiat la fel in cubulete.
3.Acoperim cu un alt strat de mozzarella razuita, presaram oregano si dam tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade. Aproximativ 15 -17 minute ar trebui sa fie suficiente pentru a rumeni frumos feliile de pizza. Nu le lasam prea mult pentru a nu deveni prea crocante.
Servim cu ketchup sau simple. Pofta buna!