LegumeMancaruriRetete de postRetete usoare de post
Dovlecei fierti in sos de rosii

Dovlecei fierti in sos de rosii
Dovlecei fierti in sos de rosii- o mancare gustoasa si foarte simpla, o mancare greceasca. Noi suntem fani mancare greceasca, este atat de gustoasa, iar condimentele lor dau un gust deosebit oricarui preparat.
Mancare greceasca:
- Ingredientul de baza este oregano – un condiment destul de cunoscut si raspandit in intreaga lume. Este un condiment versatil, ușor de asezonat și poate fi încorporat într-o mare varietate de rețete, fie în formă proaspătă sau uscată.
- In marea majoritate a supermarketurilor grecesti se gasesc dovlecei fragezi, maxim cat lungimea unei palme.
- Grecii folosesc uleiul de masline la prepararea oricarui fel de mancare, chiar si la prajeluri.
Sfaturi pentru dovlecei fierti in sos de rosii!
- In reteta originala se adauga iaurt grecesc la finalul procesului de gatire. Eu am sarit peste acest pas 🙂
- Folositi dovlecei mici, foarte, foarte tineri si suculenti, care se pot taia in doua si atat. In lipsa acestora, puteti folosi si dovlecei mai mari taiati cuburi.
- Adaugati rosii coapte bine, zemoase.
- In loc de rosii puteti adauga pasta de tomate.
- Adaugati oregano in mancarea de dovlecei. In lipsa acestuia, inlocuiti-l cu pastrunjel uscat.
- Puteti adauga si piept de pui in mancare.
- O reteta foarte simpla si care se prepara numaidecat din doar cateva ingrediente.
Ingrediente:
- 1 dovlecel mare/ 3-4 dovlecei mici
- 4-5 rosii
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- ulei de masline
- sare
- piper
- oregano
- marar
Mod de preparare.
1.Taiem ceapa marunt si o calim 2-3 minute in uleiul de masline.
2.Adaugam dovleceii taiati cat mai mare si rosiile taiate cubulete mici.Adaugam si un praf de sare, piper si oregano. Acoperim cratita si lasam la gatit 20-25 de minute.
3.La final adaugam usturoiul pisat si mararul verde tocat marunt si mai lasam la fiert 1-2 minute. Asta-i tot. Pofta buna!