Hamburger facut acasa
Hamburger facut acasa reprezinta o adevarata experienta culinara, oferindu-ti posibiliatatea sa il personalizezi preparatul in functie de preferintele tale culinare. Mi-au iestit 7 hamburgeri din cantitatile date mai jos, iar copilul a cerut sa ii pun si la pachetel a doua zi. Foarte gustos si satios!
Alegerea carnii
- Eu am folosit carne tocata de porc.
- Poti alege carne de vita, pui sau porc pentru prepararea hamburgerilor acasa important este sa fie proaspata.
Modelarea hamburgerilor
- Avem nevoie de 1, 2 capace de borcan de 800 de grame. Vom umple capacele de borcan cu carne si o vom presa bine. Raturnam si scoatem usor hamburgerul sa nu il deformam.
Gatirea hamburgerilor
- Am gatit hamburgerii in tigaia grill si au isit perfecti. Insa, acestia se pot gati fie in cuptor, fie la gratar sau pe tigaie in functie de preferinte si de echipamnetul disponibil. Fiecare metoda ofera o textura diferita, asa ca poti experimenta sa vezi care iti place cel mai mult. Eu raman la tigaia grill.
Ingrediente
- 300-350 gr carne tocata de porc
- sare
- piper
- usuroi praf
- felie de branza topita
- rosie
- castravete
- cepa rosie
- sos pentru hamburger sau ketchup, maioneza dupa gust
Cum preparam Hamburger facut acasa
- Mai intai amestecam carnea tocata cu sare, piper si praf de usturoi (din acela la plic). Nu este nevoie de ou sa lege compozitia, aceasta nu se va destrama.
- Modelam hamburgerii in capace de borcane si ii presam bine cu lingura. Ii rasturnam pe un capac si ii scoatem usor fara sa ii rupem.
- Coacem hamburgerii pe tigaia grill pe ambele parti.
- Inainte cu 2-3 minute sa scoatem hamburgerii, punem deasupra lor felii de branza topita pentru a ajuta branza sa devina mai cremoasa. Asa ii scoatem cu branza dwasupra si ii punem pe platou.
- Taiem chiflele in 2, adauagam cate un hamburger, adaugam felii de rosii, de castravete, de ceapa si apoi finalizam cu sosul pentru hamburgeri. Am folosit un sos de la Hellmann’s. Presam usor hamburgerul si servim cald.
Pofta buna!
Daca va raman chiftelute pentru a doua zi, se pot incalzi in cuptorul cu microunde si se formeaza hamburgerii.