Aluaturi sarateAperitiveMancaruriPlacinte si tartePui

Placinta turnata cu carne de pui

Placinta turnata cu carne de pui

Placinta turnata cu carne de pui– o placinta foarte gustoasa si rapida. Mai ales ca aluatul nu este nevoie sa se lase la dospit.

  • Rețetă flexibilă. Ce imi place la aceasta reteta este faptul ca poti jongla cu ingredientele, poti folosi carne de pui de curte ( asa cum am avut eu) sau piept de pui cumparat. Poti folosi ton sau carne de porc tocata, poti folosi chiar mezeluri, iar placinta va iesi duper gustoasa.
  • Ingrediente simple. Această rețetă necesită ingrediente de bază pe care le puteți cumpăra de la orice magazin. Chiar si aluatul necesita doar lapte, oua, ulei, faina si drojdie. Iar faptul ca nu se lasa la dospit este un mare plus, reteta este rapida.

Carne de pui

  • Savuroasă şi apetisantă, carnea a fost considerată in trecut un privilegiu al persoanelor înstărite şi era consumată doar în ocazii speciale. Astăzi, carnea de pui este aproape nelipsită din meniul zilnic.
  • Carnea este principala sursă de fier si de proteine a organismului, aceasta contine: toţi aminoacizii esenţiali; vitaminele B şi D,minerale (fier, zinc, seleniu, crom şi cupru),grăsimi.

 

Ingrediente aluat:

  • 3 oua
  • 350 ml lapte
  • 120 ml ulei
  • 500-520 gr faina
  • 1 plic de drojdie uscata
  • sare
  • + mac pentru presarat deasupra

Pentru umplutura: 

  • carne de pui ( aprox. 400 gr)
  • 2 cepe verzi
  • 120 gr cascaval
  • marar verde
  • sare

Mod de preparare.

1.Se amesteca laptele caldut cu drojdia, se adauga apoi, uleiul si ouale si se bat bine cu telul. Adaugam apoi si faina si sarea si se amesteca bine pana cand rezulta o pasta groasa.

2.Tocam carnea de pui impreuna cu ceapa si mararul la robotul de bucatarie. Adaugam jumatate din cascavalul razuit si un praf de sare. Cealalta parte de cascaval o razuim si o lasam deoparte.

3.Tapetam un vas mare de yenna cu hartie de copt. Turnam jumatate din compozitia de aluat. Pare putin, dar nu va faceti griji, va creste la cuptor.

4.Adaugam un strat de cascaval razuit ( nu tot, mai lasam sa punem si deasupra compozitiei de carne) si apoi adaugam toata compozitia de carne. O uniformizam usor si adaugam si restul de cascaval razuit.

5.Cu ajutorul unei linguri punem deasupra placintei si restul de aluat. Intindem cu grija si presaram mac deasupra. Coacem placinta la cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 35-40 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. O lasam la racit si o putem portiona. Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker