Aluaturi dulci/foietajeDulciuri

Covrigi polonezi

Ce covrigi buni! Trebuie neaparat sa incercati si voi sa ii faceti caci sunt deliciosi! Pentru impletirea covrigilor m-am inspirat de la Cerasela Zaharia, de pe site-ul  Cerulina.

Ingrediente:

    • 1 kg de faina
    • 500 ml lapte
    • 4 galbenusuri
    • 100 ml ulei
    • 50 g unt sau margarina
    • 50 g drojdie proaspata
    • 130 g zahar
    • coaja rasa de la o portocala
    • un praf de sare.
    • 100 ml ulei pentru uns
    • 1 galbenus + 2 linguri de lapte

Punem faina toata intr-un bol mare. Laptele il incalzim putin, nu il fierbem. In laptele incalzit adaugam uleiul si untul topit, zaharul si drojdia si o dizolvam bine.

Turnam laptele usor peste faina si amestecam. Adaugam si galbenusurle, praful de sare si coaja rasa de la o portocala si framntam bine. Aluatul trebuie sa fie nelipicios si mai tare ca sa poata fi intins cu facaletul. Daca inca se lipeste de maini, mai adaugati faina.

Lasam la dospit la loc cald pentru 1 ora( eu l-am pus in cuptorul cu microunde cu usa inchisa). Asa arata aluatul meu inainte de a se dospi si dupa ce s-a dospit.

20160310_163956

Cand aluatul este dospit, intindem pe blatul de lucru patrate cat mai subtiri, le ungem cu ulei  si le taiem pe lungime in 3 sau 4 parti.

 

Rulam fiecare parte si apoi cu un cutit o taiem dintr-un capat, dar lasam 1 cm netaiat ca sa putem impleti intre ele cele 2 parti. Dupa ce rulam intre ele cele 2 parti le prindem capetele si rezul un cerc.  Vedeti si imaginile pentru a va face o idee mai buna.

Punem covrigii formati in tava tapetata cu hartie de copt, ungem cu galbenus de ou amestecat cu 2 linguri de lapte si dam la cuptorul preincalzit pentru 30 de minute.

Facem un sirop din 100 ml apa si 5 linguri de zahar si stropim covrigii uniform. Ii mai dam 5 minute la cuptor si cand sunt gata ii mai stropim dn abundenta cu sirop. Puteti folosi miere daca aveti.

Din aceasta compozitie mi-au iesit 35 de covrigi.

Pofta buna!

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

21 − = 11

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker