Aluaturi dulci/foietajeAperitiveDulciuri
Cornuri pufoase cu branza si nuci
Cornuri pufoase cu branza si nuci
Cornuri pufoase cu branza si nuci – aluat delicios si umplutura aromata cu branza si nuci. Umplutura poate varia in functie de preferinte, le puteti umple cu gem, ciocolata sau mere razuite.
Ingrediente
- Pentru aluat : 500 g faina, 150 ml lapte,4 linguri de ulei, 1 lingura de unt, 1 plic de drojdie uscata, 1 lingurita miere,100 g zahar,2 oua , un praf de sare.
- Pentru umplere : 400 g branza , aproximativ 1 cana de zahar, nuci taiate mai mari, coaja razuita de lamaie. Puteti folosi pentru umplere si mere sau gem.
- Pentru uns cornurile la sfarsit se foloseste un ou batut.
Mod de preparare
1.In 80 de ml de lapte cald se divolva mierea.
2.Laptele trebuie sa fie caldut, nu ferbinte. Adaugati 100g de faina si drojdia si amestecati bine cu o lingura.
3.Se formeaza o bila si se lasa la dospit 30 de minute ( eu am bagat in cuptorul de microunde cu usa inchisa ). Dupa ce s-a dospit, se adauga ouale si zaharul si se amesteca bine .
4.Se adauga uleiul, laptele ramas (70 g), untul,praful de sare si faina ( 400 g) si se framanta putin. Se mai lasa 30 de minute la dospit , dupa care se mai framanta foarte putin si se mai lasa inca 30 de minute la dospit.
5.Separat se face umplutura din branza , 1 cana de zahar ( sau cat vreti de dulce), nuci taiate mai mare si coaja de lamaie.
5.Cand este dospita coca, se imparte in 12 parti egale din care se formeaza bilute.
6.Fiecare bila se intinde in forma de dreptunghi si se adauga compozitie de branza pe o margine , si se ruleaza fixand marginile foarte bine sa nu curga compozitia. Partea ramasa se taie fasii care se vor rula deasupra cornurilor.
7. Se aseaza in tava, se ung cu ou batut si se dau la cuptorul preincalzit pana cand se rumenesc frumos ( aprox. 25- 30 de min.)
Sunt delicioase! Pofta buna!