DulciuriPrajituri/torturi

Prajitura cu cirese si budinca

O prajitura simpla, cu cirese si budinca de vanilie. Budinca o puteam face in casa, dar din lipsa de timp am ales budinca la plic. Usor acrisoara de la cirese, este o prajitura delicioasa care se poate face si cu visine sau alte fructe.

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar 
  • 4 linguri de ulei
  • 170 g faina
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 lingurita de cacao
  • 300 g cirese ( sau visine)
  • 1 plic de budinca de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 4 linguri de zahar pentru budinca
  • 5o g ciocolata 
  • 1 lingura de ulei pentru glazura de ciocolata

Mod de preparare preparare prajitura cu cirese si budinca.

Mai intai taiem ciresele in 2 si le scoatem samburii, apoi le lasam sa se scurga bine de zeama.

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu zaharul, adaugam treptat galbenusurile si mixam dupa fiecare, iar apoi uleiul si mixam. Adaugam faina trepta si praful de copt si incorporam cu o spatula. Turnam compozitia intr-un vas de yenna uns cu ulei si tapetat cu faina. Nu turnam toata compozitia, mai oprim o lingura din ea pe care o amestecam cu cacao si o punem din loc in loc peste compozitia alba. Trecem cu furculita peste partea maro sa  o intindem bine.

Punem jumatate din cantitatea de cirese deasupra si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute. Scoatem prajitura pe un platou si o lasam sa se raceasca.

 

Pregatim intre timp si budinca: amestecam continutul plicului de budinca cu 4 linguri de zahar si 4-5 linguri de lapte. Restul de lapte il punem la fiert si cand incepe sa clocoteasca, adaugam compozitia cu praful de budinca. Amestecam continuu pana cand se ingroasa suficient. Lasam budinca 10 minute la racorit dupa care o turnam peste pandispanul copt. Adaugam si celelalte jumatati de cirese deasupra si cu o lingura facem grilaj din ciocolata topita pe baie de aburi cu 1 lingura de ulei.

Dam la frigider 1 ora si apoi putem portiona.

Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker