Salata fara maionezaSalate
Salata de spanac
Salata de spanac
Salata de spanac- una dintre cele mai sanatoase dintre salatele de primavara. Nu consumasem spanac crud pana acum, insa dupa o discutie cu fina, dupa ce mi-a zis ca a facut o salata de spanac si le-a placut, m-am decis sa o incerc si eu. Si noua ne-a placut!
Spanacul!
- Spanacul este o legumă versatilă care poate fi consumată atât crudă, cât și gătită. Cele mai multe beneficii ale spanacului se obtin din consumul spanacului crud.
- Spanacul este recomandat celor care se refac după o boală grea, precum şi în stări de oboseală şi epuizare.
- Atunci cand este gatit, spanacul se oparaste 3-4 minute sau se adauga in mancare spre sfarsitul procesului de gatire, acestuia fiindu-i necesare doar cateva minute pentru a fi gatit corespunzator.
- Spanacul poate fi pastrat mai multe zile in frigider si se poate pastra la congelator mai mult timp. Daca este congelat imediat dupa recoltare, acesta isi pastreaza proprietatile nutritionale in proportie de 90%.
Cateva sfaturi pentru prepararea salatei
- Frunzele de spanac se curata de nervura centrala si se pun in bol. Nu este recomandata taierea acestora cu cutitul.
- Pentru aceasta salata puteti folosi orice legume aveti la indemana si dupa imeaginatia voastra.
Ingrediente salata:
- 2 legaturi de spanac verde
- 1 ceapa
- 4-5 rosii cherry
- 1/2 ardei gras
- 1 castravete
- 2 oua fierte
- 2-3 felii de lamaie
- sare
- ulei de masline
Mod de preparare.
1.Mai intai curatam frunzele de spanac de nervuri si le spalam bine. Le punem intr-un bol.
2.Adaugam rosii taiate felii, castraveti si ardei tocati. Ceapa o tocam rondele sau julienne. Se poate folosi ceapa verde daca aveti la indemana.
3.Adaugam sare si ulei de masline si amestecam.
4.Punem salate pe farfurii, ornam cu felii de ou si stoarcem felii de lamaie. Noi am servit si cu carne de pui facuta pe grill. A fost o cina pe cinste.
3 Comments