Chec cu spanac

Cei care nu iubesc spanacul, sigur vor indragi acest preparat pe baza de spanac. Cu foarte multe beneficii, spanacul provine din Persia si a devenit un aliment popular in multe bucatarii traditionale europene. La noi, cel mai des se consuma gatit in diverse mancaruri si tarte sau crud in salate. Checul cu spanac este foarte simplu, dar si foarte gustos.
Ingrediente:
- 100 g spanac
- 120 g telemea tare de vaca
- 3 oua
- 60 ml ulei
- 100 ml lapte
- 180 g faina
- 1 plic praf de copt
- sare
- piper
Ingredientele indicate sunt pentru 1 singur chec.
Mod de preparare chec cu spanac.
Batem ouale cu telul. Adaugam uleiul, laptele si un praf de sare si amestecam bine. Eu am avut telemeaua sarata si nu am mai adaugat decat un praf de sare, daca nu este sarata, adaugati sare dupa gust. Adaugam si telemeaua data pe razatoarea mica, apoi faina amestecata cu praful de copt.
Amestecam, iar la final incorporam spanacul tocat cat mai marunt. Inainte de a-l toca, il spalam si il uscam cu servetele de bucatarie, sa nu fie ud.
Punem compozitia intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt, presaram piper si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 35 de minute. Facem testul cu scobitoarea pentru a vedea daca este copt checul.
Il lasam sa se raceasca, apoi servim.
Pofta buna!
Alte retete cu spanac.
sursa: https://www.lauraadamache.ro/2015/11/chec-cu-naut-si-spanac.html
One Comment