MancaruriPui

Prepelite la ceaun

Prepelite la ceaun

Prepelite la ceaun- o varianta de a gati carnea de prepelita foarte simplu. Pentru ca am primit de la cineva un kg de prepelite, iar soacra mea a avut ferma in trecut si stia cum sa le preparam, imediat am trecut la pregatirea acestora. Chiar si fetei i-a placut aceasta carne.

  • Cu un gust dulce si o textura delicata, carnea de prepelita este saraca in colesterol, insa bogata in vitamine si minerale. La fel ca si oul de prepelita, carnea acesteia este foarte gustoasa si sanatoasa.

 Sfaturi! Cum prepari prepelite la ceaun?

  • La fel cum poti gati carnea de pui in diferite feluri, tot asa se poate gati si carnea de prepelita, aceasta fiind mult mai gustoasa si mai sanatoasa.
  • Pentru a le gati, prepelitele pot fi taiate in bucati sau lasate intregi. Acestea fiind destul de micute, se pot lasa si intregi fara grija ca nu se vor gati suficient.
  • Mancare simpla. Aceasta mancare se prepara usor si cu doar cateva ingrediente simple si se poate consuma atat ca pranz cat si ca cina.

Ingrediente:

  • 1 kg prepelite
  • 1 conserva de rosii in suc propriu
  • 1 cana de apa
  • 200 gr ulei
  • ardei boia dulce
  • piper
  • sare

Mod de preparare.

1.Mai intai spalam bine prepelitele, le punem intrun ceaun si adaugam apa si aproximativ 50 ml ulei. Le punem la foc pentru 25-30 de minute.

2.Dupa ce mai scade apa din ceaun, daugam si restul de ulei, ardeiul boia, piperul si sarea si lasam inca 20-25 de minute prepelitele la perpelit intorcandu-le din cand in cand.

3.Adaugam rosiile in suc propriu si o ceasca de apa daca mai este nevoie, acoperim ceaunul si lasam la fiert. Eu le-am lasat sa se gateasca inca 20-25 de minute.

  • Servim prepelitele cu diverse garnituri: piure de cartofi, legume fierte, orez, salate.

Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker