MancaruriPeste

File de Pangasius in sos de rosii cu vin

File de Pangasius in sos de rosii cu vin

File de Pangasius in sos de rosii cu vin este unul dintre cele mai gustoase sortimente de peste. Se prepara la cuptor cu rosii in suc propriu si vin rosu si este foarte, foarte gustos. Nu va inchipuiti cat de bine miroase in casa in timpul coacerii. Sotul s-a intors acasa in timp ce aveam pestele la cuptor si mi-a zis ca nu stie ce fac eu acolo, insa miroase atat de bine. De-abia astepta sa guste, iar preparatul s-a ridicat la nivelul asteptarilor noastre.

Pangasius

  • Pangasius este un peste de apa dulce ce face parte din familia „somnului”. Acesta contine acizi omega- 3, dar si multe vintamine benefice organismului uman. Fileurile de Pangasius se pot gati fie in supe, placinte, aspic, fie prajit sau gatit la cuptor.

Cateva sfaturi!

  • Inainte de gatire, lasam fileurile de Pangasius sa se dezghete la temperatura camerei.
  • Timpul de gatire este relativ scurt, in aproximativ 30-35 de minute, pestele nostru este gatit.
  • Inlocuiri. Daca nu va place, puteti inlocui vinul cu apa.
  • Reteta usoara si sanatoasa datorita faptului ca pestele este preparat la cuptor si nu prajit.

Ingrediente:

  • 900 gr file Pangasius
  • 1 conserva de rosii in suc propriu/ 400 gr
  • 2 cepe rosii
  • 1 ardei kapia rosu
  • 100 ml vin rosu demisec
  • sare
  • piper

Cum preparam File de Pangasius in sos de rosii cu vin

1.Mai intai curatam ceapa rosie si o taiem rondele. Rasfiram rondelele de ceapa rosie in tava in care coacem pestele. Adaugam apoi deasupra cepei fileurile de Pangasiusi ai apoi adaugam rosiile in suc propriu, adaugam vinul, ardeiul kapia taiat rondele si presaram sare si piper.

2.Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade si coaceam aproximativ 35 de minute sau pana cand considerati ca pestele este gatit suficient, insa tineti cont de faptul ca pestele se gateste usor si daca il gatim prea mult se ve rupe.

  • Am servit fileurile de Pangasius cu garnitura din broccoli si morcov fierte, insa se poate servi dupa preferinta cu orice fel de garnituri.

Pofta buna!

Va recomand sa incercati si reteta noastra de macrou in sos de rosii.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker