Ciorbe/SupeRetete internationale

Mercimek ciorbasi- supa crema de linte

Mercimek ciorbasi- supa crema de linte

Mercimek ciorbasi- supa crema de linte este o supa de origine turceasca si este extrem de gustoasa si de satioasa. Eu am folosit doua conserve de linte, insa iese si mai gustoasa cu linte proaspata.

Lintea

  • Lintea este o planta leguminoasa ce face parte din aceeasi familie cu fasolea, nautul si mazarea.
  • Insa, spre deosebire de fasole si de mazare, lintea este mult mai usor de digerat si necesita un timp mic de gatire ( 30 de minute)
  • Lintea este o sursa bogata de fier, fosfor, zinc si magneziu – minerale extrem de benefice organismului nostru.

Cateva sfaturi!

  • Daca folositi linte uscata, aveti grija sa o spalati in mai multe ape, pana cand apa iese curata.
  • 30 de minute sunt suficiente pentru ca lintea sa fie fiarta si nu este nevoie sa fie lasata la inmuiat precum fasolea.
  • Daca va ramane supa crema, aceasta se pastreaza perfect la frigider pana a doua zi.
  • Inlocuiri. Rosiile din conserva se por inlocui cu rosii proaspete curatate de coaja.
  • Reteta usoara. Supa crema de linte este o reteta foarte usoara de supa, care se gateste usor si cu putine ingrediente.

Ingrediente:

  • 2 conserve de linte / 500 gr linte uscata
  • 1 ceapa mare
  • 1 pastranac
  • 3-4 rosii  in suc propriu sau proaspete
  • 5 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • +30 gr unt, 30 ml ulei, mente proaspata sau uscata, cimbru – pentru topping 
  • optional afumatura

Cum preparam Mercimek ciorbasi- supa crema de linte

1.Mai intai taiem ceapa in 6-8 felii si o calim in 5 linguri de ulei.

2.Adaugam o cana de apa, pastranacul taiat cuburi mari si rosiile in suc propriu si lasam sa fiarba 15 minute. Adaugam si lintea conservata plus o cana de apa si mai lasam inca 15 minute la fiert. Daca folositi linte uscata, atunci o puneti la fiert odata cu pastranacul si rosiile.

3.Pasam legumele cu un mixer vertical. Potrivim cu sare si piper.

4.Pregatim si topping-ul: punem untul si uleiul intr-o tigaie  mica si le punem la topit. Adaugam menta proaspata tocata marunt sau menta uscata, adaugam piper si cimbru si lasam 1-2 minute pe foc.

5.Servim supa crema de linte cu paine prajita, punem topping si afumatura prajita. Pofta buna!

O alta supa crema extrem de gustoasa este si supa crema de rosii.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

57 − 49 =

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker