
Salata de vinete cu maioneza
Salata de vinete cu maioneza este salata clasica de vinete pe care eu o cunosc din copilarie, aceasta fiind singura salata de vinete pe care o facea mama. Eu acum am facut si salata de vinete fara maioneza, cu rosii, cu ardei si alte legume. Insa, de salata aceasta mi se face dor din cand in cand. Am facut-o cu vinete congelate. Vinetele coapte la gratar le-am lasat la scurs, apoi le-am tocat, le-am pus la pungute si le-am congelat. Iese la fel de gustoasa salata si avem si pe timpul iernii.
Coacerea vinetelor
- Vinetele pot fi coapte atat la flacara deschisa, la gratar, cat si la cuptor. Flacara deschisa confera legumelor o aroma usor afumata. Lasam vinetele 20-30 de minute la scurs, zeama acestora fiind toxica.
- Aceasta salata se poate pastra 1-2 zile la frigider.
- Aceasta salata poate fi preparata atat vara cand legumele sunt proaspete si savuroase , cat si iarna cu legume/vinete congelate.
Ingrediente:
- 4 vinete coapte la gratar
- 100 ml ulei
- 2 oua
- 1 ceapa mare
- sare
Cum preparam salata de vinete cu maioneza
1.Mai intai coacem vinetele, le crestam si le lasam la scurs. Le decojim si el tocam. Daca avem vinete congelate, atunci le lasam la decongelat la temperatura camerei.
2.Punem vinetele intr-un bol si le amestecam cu 50 ml ulei pe care il punem in 3-4 reprize. Amestecam cu o furculita ca atunci cand facem maioneza. Acestea isi vor mari cantitatea de la ulei si vor deveni mai cremoase. Am aflat de acest sfat de la o prietena din facultate. Putem adauga si mai mult ulei atunci cand amestecam vinetele, insa eu nu am vrut sa devina gretoase.
3. Fierbem un ou. Din galbenului oului fiert plus un galbenus de ou crud vom face maioneza. Amestecam cele doua galbenusuri si adaugam in fir subtire aprox. 50 ml ulei de flaorea soarelui.
4.Amestecam vinetele cu maioneza, adaugam sare grunjoasa dupa gust si adaugam si o cepaa mare tocata cat mai marunt. Inainte de servire va recomand sa dati salata cel putin 30-40 de minute la rece. Pofta buna!
Va recomand si salata de vinete cu ardei copti, Patlican salatasi.