LegumeMancaruriRetete de postRetete usoare de post

Chiftele de post din cartofi cu sos de rosii

Chiftele de post din cartofi cu sos de rosii

Chiftele de post din cartofi cu sos de rosii sunt o mancare foarte gustoasa ce se poate servi alaturi de salata verde sau salata de rosii.  Chiftelele din cartofi se pot praji in ulei incins, insa eu am preferat sa le incerc intr-o varianta mai sanatoasa si anume la cuptor. I-am adaugat si o conserva de rosii in suc propriu si putin usturoi si am avut un pranz pe cinste. Poate va inspira si pe voi daca tineti post caci in aceasta perioada ramanem foarte usor fara inspiratie.

Bine de stiut!

  • Cartofii se fierb inainte de a-i  prepara chiftele.
  • Rosiile in suc propriu se adauga in ultimele 15 minute de gatire.
  • Inlocuiri. Folosim pesmet pentru a rostogoli chiftelele, insa pesmetul se poate inlocui cu faina.
  • Reteta usoara. Nu avem nevoie decat de cateva ingrediente, iar timpul de preparare al acestor chiftele este relativ scurt.

Ingrediente:

  • 5 cartofi mari
  • 5-6 fire de ceapa verde
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 1/2 legatura de marar verde
  • sare
  • piper
  • ardei boia dulce
  • 100 gr pesmet
  • 1 cutie de rosii in suc propriu

Cum preparam Chiftele  din cartofi cu sos de rosii

1.Mai inati curatam cartofii de coaja, ii taiem cubulete si ii fierbem.

2.Pasam cartofii fierti, adaugam sare, piper, ardei boia dulce, ceapa tocata marunt, la fel si verdeata. Adaugam si un catel de usturoi razuit pe razatoarea cu ochiuri mici si 1 lingura cu pesmet. Amestecam bine compozitia.

3.Formam chiftele pe care le dam prin pesmet si le punem intr-o tava ceramica. Dam chiftelele la cuptorul preincalzit la 200 de grade si le lasam 20-25 de minute. Nu este neveoie decat sa se rumeneasca putin.

4.Adaugam rosiile in suc propriu taiate cubulete, adaugam 2-3 catei de usturoi tocati cubulete si dam din nou tava la cuptor pentru inca 15 minute. Presaram patrunjel amestecat cu marar verde deasupra mancarii dupa ce o scoatem din cuptor.  Nu am intors deloc chiftelele cat timp au stat la cuptor.

Punem pe farfurie cu o lingura pentru a nu se sfarama chiftelele. Pofta buna!

 

Daca tineti post, va las in continuare intreaga categorie cu retete de post.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 + 7 =

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker