Souvlaki de pui
Souvlaki de pui
Souvlaki de pui este unul dintre cele mai iubite preparate din bucataria greceasca, recunoscut atat pentru simplitate, cat si pentru gustul sau extrem de savuros. Acest fel de mancare consta in bucati mici de pui marinate si infipte pe bete speciale pentru frigarui si gatite la gratar. Preparatele grecesti sunt, in general, simple si pline de savoare, fie ca sunt ele dulci sau sarate. Tot la fel, souvlaki se prepara usor din carne de pui, de porc sau de vita.
Marinada
- Marinarea este esentiala pentru a obtine un souvlaki de pui gustos si fraged.
- Bucatile de pui trebuie lasate la marinat cel putin o ora pentru a permite aromelor sa patrunda carnea si pentru un plus de fragezire.
Servire
- Souvlaki se poate servi intr-o varietate de moduri:
– in pita cu ceapa si salata de rosii
– alaturi de cartofi prajiti, orez sau legume la gratar
– simplu cu o salata greceasca
Ingrediente:
- 3 buc piept de pui
- 1 lingura zeama de lamaie
- 4-5 linguri ulei de masline
- optional 2 catei de ustroi pisati
- sare
- piper
- oregano
- ardei boia
- 5 bete pentru frigarui
Cum preparam souvlaki de pui
1.Mai intai taiem carnea de pui in cuburi aproximativ egale pentru a permite gatirea uniforma.
2. Punem intr-un bol toate condimentele, adaugam carnea de pui, uleiul de masline si zeama de lamaie si amestecam bine. Acoperim bolul cu folie alimentara si-l dam la frigider pentru cel putin o ora.
3.Se infig bucatile de pui pe betele de lemn lasand mic spatiu intre ele pentru a asigura gatirea uniforma.
Frigem souvlaki la gratar sau pe tigaia grill. Le intoarcem din cand in cand pentru o gatire uniforma. Pofta buna!
Noi iubim souvlaki servit cu sos tzatzichi, salata de rosii si cartofi prajiti.
Reteta salatei grecesti pe care eu o ador, o gasiti aici.