Shakshuka
Shakshuka este o mancare foarte gustoasa, o specialitate a bucatariei nord-africane si a celei evreiesti. Se serveste indeosebi in Tinisia, Maroc, Algeria,Liban sau Egipt. Este un fel de ghiveci cu ceapa, ardei si rosii, dar in care adaugam oua. O alta caracteristica a shakshuka este faptul ca este destul de condimentata, un mic dejun picant.
Ingrediente Shakshuka :
- 2 cepe
- 2 ardei grasi
- 3-4 rosii
- 3-4 graunti de usturoi
- oua
- 50 ml ulei de masline
- 1 lingurita seminte de chimen
- 1/2 lingurita ardei boia iute
- 1/2 lingurita turmenic
- 1/2 lingurita piper
- sare
- patrunjel verde
Cum preparam Shakshuka?
Mai intai punem o tigaie cu chimenul pe foc si il lasam sa se prajeasca 3-4 minute. Adaugam peste chimen, uleiul, ceapa taiata julienne si uturoiul tocat marunt. Le lasam pana cand ceapa devine translucida ( aprox.7-8 min.), adaugam ardeiul si le lasam sa se calesca impreuna sub capac inca 10 min.
Adaugam rosiile taiate cuburi, ardeiul boia, sare, piper si turmenic, acoperim cu capacul si lasam la fiert aprox. 15 min.
Adaugam din loc in loc ouale si le mai lasam 10 minute la foc.
Presaram piper si patrunjel verde.
Pofta buna!