AperitiveLegumeRetete internationale

Shakshuka

Shakshuka este o mancare foarte gustoasa, o specialitate a bucatariei nord-africane si a celei evreiesti. Se serveste indeosebi in  Tinisia, Maroc, Algeria,Liban sau Egipt. Este un fel de ghiveci cu ceapa, ardei si rosii, dar in care adaugam oua. O alta caracteristica a shakshuka este faptul ca este destul de condimentata, un mic dejun picant.

Ingrediente Shakshuka :

  • 2 cepe
  • 2 ardei grasi
  • 3-4 rosii
  • 3-4 graunti de usturoi
  • oua
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 lingurita seminte de chimen
  • 1/2 lingurita ardei boia iute
  • 1/2 lingurita turmenic
  • 1/2 lingurita piper
  • sare
  • patrunjel verde

Cum preparam Shakshuka?

Mai intai punem o tigaie cu chimenul pe foc si il lasam sa se prajeasca 3-4 minute. Adaugam peste chimen, uleiul, ceapa taiata julienne si uturoiul tocat marunt. Le lasam pana cand ceapa devine translucida ( aprox.7-8 min.), adaugam ardeiul si le lasam sa se calesca impreuna sub capac inca 10 min.

Adaugam rosiile taiate cuburi, ardeiul boia, sare, piper si turmenic, acoperim cu capacul si lasam la fiert aprox. 15 min.

Adaugam din loc in loc ouale si le mai lasam 10 minute la foc.

Presaram piper si patrunjel verde.

Pofta buna!

 

sursa: https://cerulina.wordpress.com/2014/10/08/shakshuka/

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 1 = 7

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker